3 sfaturi și recomandări privind buna gestionare a banilor după depășirea crizei actuale globale

BANII ȘI GESTIONAREA LOR

Pandemia provocată de Covid-19 nu doar a pus în pericol viețile a milioane de oameni, dar a și afectat economia la nivel global, provocând o recesiune masivă. Multe persoane au rămas fără posturi de muncă, iar altora le-a fost redus salariul. Chiar dacă te-ai descurcat cu un credit nebancar și acum pare că situația financiară este pe cale să se amelioreze, în orice clipă poate începe un nou val. Însă, tu ești pregătit pentru astfel de scenariu? Dacă nu, iată trei recomandări de gestionare a banilor după depășirea crizei globale.

Ai fond pentru urgențe? Dacă nu, e timpul să-l creezi

Existența unui buget predestinat situațiilor de urgență poate fi o adevărată salvare în perioadele de criză. Acest fond îți va fi de mare ajutor dacă se întâmplă să rămâi fără un post de muncă și veniturile vor scade brusc sau în cazul care apare o problemă de sănătate sau familie. Deși, valoarea rezervelor date poate fi percepută în mod diferit, totuși, este recomandat ca acestea să acopere cheltuielile tale pentru cel puțin 6 luni. Pentru acumularea banilor, poți alege să deschizi un cont de depozit.

Totuși, s-ar putea întâmplă să nu reușești să acumulezi suma necesară de bani pentru a rezista unei eventuale crize. Însă, nu este cazul să disperi, deoarece un credit comod și rapid, te poate scoate din încurcătură. Creditusor.md, primul serviciu de împrumuturi complet digitalizat, îți oferă posibilitatea să beneficiezi de credite fără gaj, doar cu buletinul, până la 100.000 lei. Mai mult de atât, pe toată perioada de rambursare vei achita doar rate fixe.

3 sfaturi și recomandări privind buna gestionare a banilor după depășirea crizei actuale globale

Începe să monitorizezi și planifici bugetul

Dacă se întâmplă deseori să rămâi cu portofelul gol, la mijloc de lună, fără a avea explicații, atunci problema e în modul cum îți gestionezi finanțele. Însă, nu este atât de complicat să depistezi pe ce se duce o bună parte din salariul tău. Este suficient să indici timp de una sau două luni toate cheltuielile tale zilnice, într-un tabel, carnet pentru notițe sau în telefon. Astfel, vei putea observa cheltuielile inutile și pe care le poți evita, prioritizând altele. Vei putea planifica un buget, în care să nu lipsească nevoile de viață și cele de care depinde calitatea vieții tale. În plus, atunci când ai situația sub control, ești mai bine pregătit atât moral, cât și financiar, pentru tot felul de situații inevitabile.

Cu toate acestea, cheltuielile neașteptate te pot păzi la orice colț. Dacă ai ajuns în falit, însă trebuie să găsești o rezolvare, atunci cel mai simplu ar fi să optezi pentru un credit nebancar. La creditusor.md îl poți obține împrumuturi online în doar 15 minute, complet transparent și comod.

Investește în cunoștințe, pe măsura posibilităților

Sigur, nu este atât de simplu să duci o viață decentă, să depui bani într-un fond de urgență și să mai investești în ceva. Dar, persoanele care au cunoștințe din diverse domenii se pot adapta mai ușor contextelor. Deținând aptitudini suplimentare, pe lângă cele necesare la postul de muncă, vei putea lua proiecte suplimentare, care îți vor aduce un venit pe lângă cel de bază. Totodată, în cazul care rămâi fără locul de lucru, vei avea o un număr mai larg de posibilități pentru angajare. Companiile mereu sunt în căutarea persoanelor care fac față multitaskingului.

Este complicat să prezici o criză economică, chiar și cei mai buni economiști uneori nu o pot face. Însă, mereu trebuie să fii pregătit pentru întorsăturile de situație care pot apărea. De bugetul nostru depinde existența noastră, vrem sau nu acest lucru. Prin urmare, dacă îl gestionezi corect, probabilitatea de a ajunge în situații negative devine mult mai redusă.

P.

Alte stiri

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcția de Președinte a fost ales cu vot unanim dl. Stanislav Rusu, directorul Societății pe Acțiuni ”TRACOM”.

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau reutilate din transport marfar în transport pentru pasageri. De asemenea, noua lege creează condiții pentru abuzuri și evaziuni fiscale.

Ultimele ȘTIRI

Moldindconbank a lansat primul bancomat full contactless din țară!

PRIMUL BANCOMAT FULL CONTACTLESS DIN MOLDOVA

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcți...

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau r...

Victor Pușcaș: Dreptul la Internet trebuie să fie stipulat în Constituția Republicii Moldova

DREPT CONSTITUȚIONAL

17,5 milioane Euro vor fi oferite de BERD și MAIB pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii din țară

MAIB ȘI LINIA DE CREDITARE EU4BUSINESS-BERD

Vezi toate știrile