30 de obiceiuri care îți vor duce viața la un alt nivel, pe toate domeniile

Cum să atingi cu ușurință obiectivele, să îmbunătățești relațiile cu cei dragi și să trăiești în armonie cu tine însuți.

Antreprenorul Liz Huber a întocmit o listă cu obiceiurile de top care o ajută să rămână de succes și productivă.

Dar mai întâi, să ne amintim cum să creăm obiceiurile și să ne ținem de ele:

 

Modelează-ți obiceiul. Nu te limita la a alerga de trei ori pe săptămână. Alegeți o zi și o oră și adăugă-le înagendă. Apoi rămâneți la programul ales.

 

Creați un declanșator. De exemplu, un ceas cu alarmă, un memento de calendar sau o acțiune specifică (te urci în vehicul sau te duci acasă). În timp, creierul își va aminti că acest lucru este urmat de un anumit obicei.

 

Nu ratați nicio zi timp de trei săptămâni. În acest timp, se va forma o buclă obișnuită. Apoi acțiunea va deveni automată.

 

Fă-ți obiceiuri pe rând. Nu abordați mai multe simultan. Treceți la următorul numai atunci când obiceiul anterior este suficient de puternic.

 

RELAȚII

 

 1. Dacă tu și partenerul dvs. sunteți împreună de mult timp, nu uitați să mergeți la întâlniri o dată pe săptămână. Aceasta este o oportunitate de a vă întări legătura și de a comunica departe de rutina voastră mondenă. O seară comună acasă nu este potrivită pentru acest lucru.

 

 1. Înainte de a sări din pat imediat după alarmă, petrece câteva minute vorbind cu partenerul tău.

 

 1. Sunați-vă părinții o dată pe săptămână. Dacă uitați, setați-vă un memento de calendar. Sau combinați conversația cu unele treburi casnice.

 

 1. Decideți de câtă comunicare aveți nevoie. Dacă sunteți un introvertit, probabil că trebuie doar să luați cina cu un prieten bun o dată pe săptămână și să petreceți weekendul cu familia. Dacă sunteți extrovertit, veți dori să ieșiți de câteva ori pe săptămână și să vă întâlniți cu un grup de prieteni în weekend.

 

 1. Lăsați deoparte o seară pe săptămână sau o parte din weekend pentru a ieși cu cei dragi. De exemplu, ieșiți din oraș, mergeți la un concert sau jucați un joc sportiv. Asta întărește relația.

 

 1. Încearcă să cunoști cinci oameni noi în fiecare săptămână. Sau zece, sau unul. Depinde de cât de mult ai nevoie pentru a vă extinde cercul social în acest moment.

 

LINȘTE SUFLETEASCĂ

 

 1. Faceți un ritual de dimineață. Incorporează meditația în acest ritual pentru a te calma. Și, de asemenea, vizualizarea este pozitivă pentru a vă pregăti pentru succes.

 

 1. Pregătește-ți patul dimineața. Acest lucru vă va oferi un mic impuls de productivitate.

 

 1. Luați câteva minute pe zi pentru a renunța la gânduri, temeri și griji negative. Recunoașteți-le, decideți ce se poate face și planificați aceste acțiuni. Nu vă mai petreceți timpul gândindu-vă la ele în timpul zilei.

 

 1. Deconectați-vă de grijile cotidiene timp de o jumătate de oră sau o oră în fiecare zi. Mergeți în aer liber, faceți yoga, citiți o carte sau petreceți timpul alături de cei dragi.

 

 1. Alocați timp în mod regulat pentru activități care vă energizează. De exemplu, o conversație cu o persoană interesantă, un film pozitiv, o carte interesantă, un concert, o ceașcă de ceai preferat.

 

 1. Faceți lucrurile de zi cu zi într-un mod nou: gătiți un fel de mâncare necunoscut, urmați o cale diferită spre lucru, spălați-vă pe dinți, stând pe un picior. Diversitatea este bună pentru creier.
 2. Faceți ordine la finalul săptămânii. Scăpați de dezordinea de acasă, de pe telefon și de pe computer. Ștergeți fotografiile, mesajele și aplicațiile inutile. Ordinea în mediul din jurul vostru va ajuta, de asemenea, la menținerea ordinii în gânduri.

 

 1. Fă notițe în fiecare seară. Ia act de ceea ce ești recunoscător. Și, de asemenea, aruncați toate gândurile acumulate, astfel încât acestea să nu interfereze cu adormirea.

 

 1. Faceți un ritual de seară pentru a vă ajuta să vă relaxați. De exemplu, opriți toate dispozitivele electronice, faceți un duș, luați o ceașcă de ceai, scrieți într-un jurnal, citiți. În timp, un astfel de ritual va semnala creierului că este timpul să te culci.

 

SUCCES

 

 1. Când vine duminica, planificați săptămâna viitoare. Apoi, luni, va fi mai ușor să ne apucăm de treabă. Veți ști imediat ce să faceți mai întâi.

 

 1. Ieși din zona ta de confort. În afara ei se întâmplă lucruri uimitoare.

 

 1. Faceți cele mai importante lucruri dimineața. Acesta este cel mai bun mod de a combate amânarea. Indiferent cât de dificil ar fi cazul dvs., este mai bine să vă ocupați de ele imediat și să nu întârziați un moment neplăcut.

 

 1. Lăsați deoparte timpul dedicat pentru transmiterea scrisorilor. În acest fel, nu veți fi distras de fiecare nouă scrisoare și vă veți putea concentra asupra lucrurilor importante.

 

 1. Nu uitați să vă odihniți. Luați pauze în timpul zilei, deconectați-vă de la serviciu la sfârșit de săptămână și luați timp liber din când în când. Vă ajută să reîncărcați și să vedeți lucrurile diferit.

 

 1. Sărbătorește micile victorii. Încetiniți-vă și reamintiți-vă ce ați realizat. În caz contrar, veți fi absorbit de rutină și pur și simplu nu veți observa victoria.

 

 1. Nu te gândi prea mult și nu inventa, nu te lăsa agățat de gânduri și așteptări. Ia măsuri. Este mai bine să faci ceva imperfect, dar până la capăt, decât să te străduiești pentru perfecțiune și să amâni.

 

DEZVOLTAREA PERSONALĂ

 

 1. Ascultați podcast-uri pentru sfaturi de creștere personală de la prima sursă. Este convenabil să faceți acest lucru pe drumul spre serviciu, în timp ce faceți ordine sau gătiți.

 

 1. Urmăriți documentare, seminarii web și videoclipuri educaționale în loc de emisiuni TV și showuri TV. De asemenea, ajută la relaxare, trebuie doar să te obișnuiești. În timp, veți începe să vă anticipați doza zilnică de cunoștințe.

 

 1. Citește. De exemplu, înainte de culcare. De asemenea, vă va ajuta să vă relaxați. Și în weekend, alocați mai mult timp pentru lectură sau pentru o carte audio.

 

 1. Faceți bilanțul săptămânii trecute. Luați câteva minute duminică pentru a face acest lucru. Luați în considerare ce a mers bine, ce probleme ați întâmpinat și ce să remediați săptămâna viitoare. Acest lucru este util și dacă ați abandonat un obicei de câteva zile. Gândiți-vă de ce s-a întâmplat acest lucru, ce trebuie schimbat. Și începe din nou săptămâna viitoare.

 

SĂNĂTATE

 

 1. Dormi opt ore pe zi. Sau cât ai nevoie pentru a dormi suficient.

 

 1. Faceți sport în fiecare zi. Este suficient să transpiri timp de 15 minute. Inima ta îți va mulțumi mai târziu pentru asta.

 

 1. Mănâncă cu atenție. Nu vă lăsați distras de alte activități în timp ce mâncați. Nu vă uitați la televizor și nu răspundeți la mesaje. Concentrați-vă pe gustul mâncării dvs. și bucurați-vă de fiecare mușcătură. După ce ați mâncat jumătate din porție, opriți-vă. Încercați să înțelegeți dacă există încă un sentiment de foame. Dacă nu, nu terminați.

 

 1. Mănâncă bine. Preferați alimentele proaspete față de alimentele semifabricate.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile