Bani.md

4 lecții de viață din discursul lui Rami Malek, câștigătoul Oscarului pentru ”Cel mai bun actor în rol principal” (VIDEO)

4 lecții de viață din discursul lui Rami Malek, câștigătoul Oscarului pentru ”Cel mai bun actor în rol principal” (VIDEO)

Rami Malek a câștigat, duminică seară, Oscarul pentru ”Cel mai bun actor într-un rol principal”. Premiul reprezintă recunoașterea membrilor Academiei Americane de Film pentru modul în care acesta l-a jucat pe celebrul muzician Freddie Mercury în filmul Bohemian Rhapsody.

Talentatul actor a urcat pe scenă și a ținut un discurs din care putem extrage câteva învățăminte.

1.Nu lăsa succesul să ți se urce la cap

În primul rând, Rami Malek a dat dovadă de smerenie. Cu toate că era favorit la câștigarea acestei distincții, el a fost sincer surprins și emoționat în momentul în care și-a auzit numele. A concurat cu alte nume mari de la Hollywood la acestă categorie: Christian Bale, Bradley Cooper, Willem Dafoe și Viggo Mortensen.

Când a ajuns în fața microfonului, Rami Malek s-a bâlbâit puțin și a reușit să spună ”O, Doamne!”, cu ochii aproape în lacrimi.

Cei care au o atitudine smerită nu sunt cu nasul pe sus. Căci dacă crezi că tu le ştii pe toate şi că doar ideile tale sunt cele mai bune, atunci nu ai cum să înveţi şi să te dezvolţi.

2.Nu uita de unde ai plecat

Rami Malek, care mai are un frate geamăn și o soră, s-a născut în SUA din emigranți egipteni. În copilărie, părinții i-au învățat că nu trebuie să uite de cultura lor, de țara de unde provin, unde se află rădăcinile lor. Prin urmare, după ce a urcat pe scenă, Rami Malek a menționat-o pe mama sa: (”o, te iubesc, doamnă!”), iar apoi a spus că știe că tatăl său, care nu mai este pe acest Pământ, încă veghează asupra sa.

Sunt fiul unor imigranți egipteni. (…) Faptul că am această statuetă în mână este ceva dincolo de așteptările mele și poate dincolo de așteptările pe care le-ar fi avut ai mei când au venit aici”, a spus Rami Malek.

De ce este important să nu uiți de unde ai plecat? Pentru că înțelegi cine ești doar în raport cu cine ai fost, ce ai trăit, ce ai adunat. Fiecare experiență face parte din tine și nu e funcțional să (te) negi.

3.Contează să-ți faci treaba bine

În discursul său de la Oscaruri, Rami Malek a făcut referire la faptul că nu a fost prima alegere a producătorilor pentru a-l portretiza pe Freddie Mercury (Sacha Baron Cohen fusese prima opțiune). Dar uite că lucrurile s-au aranjat bine. Ba chiar foarte bine, având în vedere premiul câștigat.

Prin urmare, chiar dacă nu ești prima opțiune (la angajare, la un proiect etc.), contează cel mai mult să-ți faci treaba cât poți tu de bine. Restul nu mai depinde de tine. ”O să fie cum tre’ să fie” – după cum zice și Andrei Lasc în cartea 07:07 – Cu sufletul în est.

4.Mentori și echipa

Rami Malek i-a mulțumit regretatului Freddie Mercury – un simbol al muzicii rock și al exprimării artistice libere – pentru imensa contribuție adusă lumii întregi, dar și celorlalți membri ai trupei Queen: ”vă sunt dator pe viață pentru că mi-ați dat șansa să aduc un mic aport la acestă fenomenală și extraordinară moștenire culturală”. În final, a mulțumit tuturor celor care au pus umărul la realizarea filmului.

Sursa: Revista Cariere

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000