4 moduri de a face într-o săptămână mai mult decât alții fac într-o lună

Distingeți sarcinile importante de cele de rutină, nu vă lăsați distrași de fleacuri și întocmiți corect listele de sarcini.

Distingeți sarcinile importante de cele de rutină, nu vă lăsați distrași de fleacuri și întocmiți corect listele de sarcini.

Fondatorul și bloggerul AllTopStartups, Thomas Oppong, și-a împărtășit ideile despre cum este posibil să reușim să facem mai mult în timp restrâns.

1. Distingeți urgentul de important

Gândiți-vă la ce acțiuni vă vor apropia de obiectivele de lucru și pe care le puteți realiza astăzi. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă în locul lor ați fi realizat în chestiuni lipsite de importanță, dar urgente.

Astfel de sarcini te obligă, de obicei, să răspunzi la cererile altor persoane și să distragi atenția de la obiective mari. Pentru a nu petrece mult timp pe ele și a vă concentra asupra a ceea ce este important, evaluați în permanență deciziile pe care le luați.

Când apare o sarcină neplanificată, întrebați-vă dacă aceasta contează într-adevăr. Apoi gândiți-vă cum și când este mai bine să o faceți.

„Puteți răspunde doar la e-mailuri de la nouă la șase, dar asta nu aduce rezultate și nu te apropie de obiectivele mari pe termen lung”, scrie Angie Morgan, coautor al The Flash, explicând cum să te conduci pe tine și pe ceilalți către succes ". „Când oamenii spun că sunt foarte ocupați, ei recunosc că, de fapt, nu știu cum să planifice, să stabilească priorități și să delege”.

Chiar dacă toate lucrurile par a fi la fel de importante, trebuie totuși să alocați timp între ele. Încearcă să le abordezi pe cele principale dimineața, când ai cea mai mare energie. Învață să observi sarcini neimportante și să nu fii distras de ele până nu ai dat seama de priorități.

2. Reduceți distracțiile

Notificările, zgomotele puternice, rețelele sociale, cererile pe orizontală și verificarea frecventă a e-mailurilor vă scot din flux. După fiecare astfel de distragere a atenției, trebuie să vă reconectați pentru a lucra din nou, iar acest lucru poate dura până la 25 de minute.

Fiți conștienți de acești factori și încercați să limitați numărul acestora. Mai întâi, analizează-ți rutina zilnică:

  • Urmăriți tot ce faceți în timpul zilei pentru a înțelege unde se duce timpul. Veți descoperi probabil că întâlnirile, apelurile telefonice, notificările și e-mailul vă distrag atenția de la munca importantă.
  • Înregistrați cât timp durează întrunirile și întâlnirile dvs. De obicei, par să treacă repede, dar în realitate acest lucru nu este întotdeauna așa. Gândiți-vă cât timp ați dori să petreceți pe ele, în mod ideal.
  • Dacă vedeți că unele perioade ale zilei de lucru sunt folosite irațional, reconstruiți-vă rutina.

3. Planificați ziua următoare de cu seară

Odată ce știi la ce îți petreci timpul, poți începe să faci un plan. Imaginați-vă cum va decurge ziua de mâine, în special dimineața. Faceți o listă de sarcini, astfel încât să puteți acționa în mod automat mai târziu.

  • Notează ce trebuie făcut mâine pentru a te apropia de obiectivele tale.
  • Încercați să finalizați aceste sarcini a doua zi, înainte de prânz.
  • Repetați acest proces în fiecare zi, săptămână, lună și an.
  • Cu acest obicei simplu, vă veți dubla productivitatea.

4. Utilizați Metoda 1–3–5 în Listele de activități

Așteptați-vă că într-o zi puteți îndeplini o sarcină mare, trei medii și cinci mici. Aceasta va reduce lista sarcinilor la nouă articole. Desigur, planurile se pot schimba în funcție de circumstanțe. De exemplu, dacă cel mai important lucru pentru zi este foarte mare.

Oricum ar fi, o astfel de listă de prioritizare este o schemă bună și, de asemenea, economisește timp. Cu ea, nu trebuie să vă gândiți la ce să faceți în timpul zilei.

Alte stiri

Cel mai unic iaht explorator din lume ar putea fi al tău pentru 12 milioane de dolari (FOTO)

Nu, nu este un concept de iaht. Este un trimaran eficient din punct de vedere energetic, din viața reală. Acesta navighează pe mări din 2012 și poate fi al tău contra sumei de 12 milioane de euro. De fapt, este posibil să fi văzut nava în porturile din întreaga lume, unde a atras întotdeauna atenția.

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

Facebook elimină limita de text de pe imaginile pentru reclame

Facebook nu va mai avea o limită pentru cantitatea de text a unei imagini - reclame, care reprezintă în prezent 20% din întregul spațiu creativ. Anunțurile cu bannere care conțin mai mult de 20% din text nu vor mai fi dezavantajate atunci când participă la licitație, potrivit unui post pe Twitter. al expertului în social media Matt Navarra.

Consumatorii de vin din România vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Moldova

Consumatorii de vin vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Republica Moldova, în campania “Vin în Moldova”, inițiată de Wine of Moldova împreună cu Carrefour România.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile