Bani.md

5 lucruri la care trebuie sa fii atent când cumperi un apartament nou

5 lucruri la care trebuie sa fii atent când cumperi un apartament nou

Conform statisticilor, cele mai multe apartamente sunt achiziționate primăvară și toamna. Așadar, acum că ne putem bucură în sfârșit de temperaturi mai ridicate și știm că mulți sunt în căutarea apartamentului perfect, am pregătit în rândurile de mai jos o lista cu 5 lucruri la care trebuie să fiți atenți atunci când achiziționați un apartament nou. Deși la prima vedere, acesta poate părea fără cusur, sunt anumite detalii pe care le puteți trece cu vederea, urmând să aveți de suferit în viitor. Pentru a evita situațiile neplăcute, iată ce să trebuie studiați cu atenție înainte de a bate palmă pentru o casă nouă.

Nivelul de siguranță

Începem lista cu ceea ce noi considerăm a fi cel mai important lucru dintre toate: siguranță noilor proprietari. Așadar, înainte de a analiză apartamentul propriu-zis, va sfătuim să studiați cu atenție cartierul și împrejurimile, precum și scară blocului. Asigurați-va că accesul în clădire este securizat de un interfon bloc sau că dispune de un paznic, care să nu permită oricărei persoane să între în blocul în care locuiți. Mai mult decât atât, va recomandăm să optați pentru instalarea unei alarme apartament, menită să va asigure siguranță 24/7.

Structura blocului

Următorul pas este să analizați cu atenție structura blocului și materialele din care este construit. Astfel, întrebați dacă blocul este construit pe o structura din pereți portanți din beton sau grinzi. Dacă perețîi sunt din beton, nu veți mai putea face modificări în apartament, precum dărâmarea unui perete, însă dacă structura este pe grinzi, aceste lucrări sunt permise. Totodată, întrebați dacă blocul este din cărămidă sau BCA și rețineți că primul material menționat asigura un grad mai mare de termoizolare.

Nivelul de umezeală/mucegai

Fără îndoială, atunci când achiziționați un apartament nou, trebuie să verificăți cu atenție dacă există eventuale urme de umezeală sau mucegai pe tavan și pereți, în special dacă apartamentul se află la ultimul etaj. Aflați în ce stadiu se află terasă blocului – când și dacă a fost refăcută și urcați pe acoperișul blocului pentru a verifica starea acestuia.

Spațiile de depozitare

Pe lângă diferite dulapuri pe care le veți amplasa în nouă locuința, asigurați-va, înainte de a o cumpără, că dispuneți și de spațîi suplimentare, în care să puteți depozita biciclete, haine de iarnă sau alte lucruri, în funcție de nevoile familiei. Dacă unui apartament ii lipsesc spațiile de depozitare, fie ele și sub formă de boxa la subsolul blocului sau o debara în afară locuinței, ar fi bine să va gândiți de două ori înainte să îl achiziționați.

Robinetele

Nu în ultimul rând, verificăți presiunea apei curente. Nimeni nu își dorește să vină obosit de la serviciu, cu gândul la un dus fierbinte care să îl revigoreze, dar să nu se poată relaxa, din cauza faptului că apă curge prea greu. În funcție de etajul la care este poziționat apartamentul, trebuie să aflați dacă robinetele funcționează cum trebuie. În cel mai simplu caz, ați putea să le schimbați imediat ce va mutați în acea locuința, însă dacă lipsa presiunii se datorează țevilor comune vechi și pline de piatră, nu prea veți avea ce să faceți. Așadar, este important să verificați și acest aspect.

Sursa: casepractice.ro

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000