Bani.md

5 semne care îți arată că este momentul să îți iei o casă

5 semne care îți arată că este momentul să îți iei o casă

De multe ori, te gândeșți că achiziționarea unei case este o investiție mult prea mare, însă și un apartament poate ajunge la aceleași costuri, dacă iei în calcul toate renovarile pe care le faci. În general, atunci când locuieșți la casă ai mult mai multe avantaje, cum ar fi faptul că beneficiezi de un spațiu mai mare, de o grădina și că ai parte de mai multă intimitate. 

Chiar dacă stai într-un oraș mare și aglomerat cum este capitala, cu siguranță vei găsi o zona potrivită pentru a-ți cumpăra o casă. De asemenea, dacă bugetul îți permite, îți poți cumpără un teren și îți poți construi casă de la zero, însă va trebui să aștepți mai mult până te vei putea muta.

Dacă te gândeșți să îți cumperi o casă și încă nu te-ai decis, îți oferim noi câteva motive pentru care merită să faci acest pas!

Ai cel puțin 2 copii

Atunci când familia ta se mărește, îți dai seama că apartamentul cu două camere nu mai este cea mai bună soluție. Copiii cresc, au nevoie de mai mult spațiu, de camere proprii, și cu siguranță nu vor dori să stea înghesuiți într-un apartament mic. Când ai cel puțin doi copii, poți să te gândeșți serios la ideea de a-ți cumpără o casă. Astfel,  cei mici vor avea la dispoziție mai mult spațiu pentru joacă, vor putea alerga în voie și fiecare va avea camera lui, fără să existe nicio problema.

Ai obținut promovarea mult dorită la job

În general, cam toți oamenii au o lista de planuri, pe care așteaptă să le pună în aplicare în momentul în care se simt stabili din punct de vedere financiar. Gândește-te că ai muncit un an întreg pentru a-i impresiona pe superiorii tăi și în sfârșit ai obținut promovarea mult dorită la job, care vine evident cu o mărire de salariu. Într-un astfel de moment poți spune adio statului în chirie și poți lua o decizie importantă: aceea de a-ți cumpără propria ta casă. Vei avea parte de un confort sporit, îți vei putea decora locuința așa cum doreșți și te vei simți cu siguranță în largul tău.

Îți place grădinăritul

Dacă eșți pasionat de grădinărit, balconul apartamentului de bloc nu este cea mai bună opțiune pentru un asemenea hobby. De aceea, cel mai bine ar fi să îți cumperi o casă, în spatele căreia să îți poți amenaja o grădina așa cum îți doreșți. Vei putea să îți cultivi chiar tu legumele pentru salată, vei putea plantă diverse soiuri de flori și îți vei putea construi chiar și o mică seră, de care te poți ocupă în timpul sezonului rece.

Ai trecut de la etapă întâlnirilor în oraș la cea a întâlnirilor acasă

După o vârstă, nu mai ai atât de multă energie pentru a ieși în oraș în fiecare weekend, așa că preferi să te întâlneșți cu prietenii acasă, însă de multe ori, spațiul nu îți permite să te bucuri de compania celor dragi așa cum îți doreșți. Asta se întâmplă de obicei când stai la bloc și ai o sufragerie mică, în care încape o singură canapea, iar tu ai prea mulți oaspeți. Pentru astfel de situații, dar și pentru confortul propriu, poți lua în calcul cumpărarea unei case. Vei avea parte de un living room mult mai mare, de o bucătărie încăpătoare și de asemenea, de o grădina unde poți face un grătar pe cinste pentru prietenii tăi.

Vrei să scapi de vecinii curioși

Când stai la bloc, te confrunți destul de des cu vecinii curioși, care vor să afle tot timpul ce schimbări faci în apartament, când pleci în vacanțe și cine te vizitează. În plus, vecinii se supără destul de repede dacă îți place să petreci din când în când sau dacă faci renovări, fiind deranjați de zgomotul pe care îl produci. În astfel de cazuri, chiar merită să îți cumperi o casă și să te bucuri de intimitate, fără să te mai gândeșți că vecinii stau cu ochii pe ține. În plus, atunci când stai la casă, poți face orice fel de renovări vrei, pentru că nu mai deranjezi pe nimeni.

Sursa

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000