5 sfaturi pentru a crește productivitatea unei companii la început de drum

O afacere la început de drum implică mai multe riscuri, dar presupune și multe oportunități. În momentul în care te hotărășți să îți deschizi propria afacere, ai deja informațîi relevante despre cum marile companii au reușit să facă performanță și să devină cunoscute în întreagă lume.

O afacere la început de drum implică mai multe riscuri, dar presupune și multe oportunități. În momentul în care te hotărășți să îți deschizi propria afacere, ai deja informațîi relevante despre cum marile companii au reușit să facă performanță și să devină cunoscute în întreagă lume.

Iată câteva ponturi care te-ar putea ajută să creșți productivitatea companiei tale.

1. Stabilește obiective clare încă de la început

Pentru că o companie aflată la început de drum să facă performanță este important să fie stabilite obiective clare încă de la început. Ce vrei să obțîi? În cât timp? Cum intenționezi să faci ce ți-ai propus? Acestea ar fi câteva dintre întrebările la care ar fi bine să ai răspunsuri înainte de prima ședința cu angajații. Pentru a obține tot ce ți-ai propus, ai nevoie de un plan de acțiune, care te va ajută să îți seama cum poți crește productivitatea.

2. Încurajează angajațîi să se concentreze la o singură sarcină

Una dintre caracteristicile specifice noilor branduri este că angajațîi îndeplinesc mai multe roluri, devin așadar oamenii buni la toate. Cu toate acestea, multitaskingul nu contribuie la creșterea productivității în interiorul companiei. Un studiu realizat de Societatea Americană de Psihologie a arătat că persoanele care încearcă să facă mai multe lucruri în același timp au rezultate mai scăzute și nu excelează în niciuna dintre situații. Acest lucru se întâmplă pentru că, susțîn specialiștii, creierul uman nu este construit pentru multitasking. De aceea, calea spre succes este că fiecare angajat să se concentreze asupra unei singure sarcini.

3. Nu le cere angajaților să lucreze peste program pentru a face performanță

Mulți dintre cei care au făcut parte din echipe care au format un nou brand au recunoscut că dormeau foarte puțîn în timpul nopțîi, din dorința de a reuși cât mai repede să facă performanță. Lipsa somnului duce însă la diferite probleme de sănătate și efecte nedorite, cum ar fi lipsa clarității mintale și deciziile proaste. Oamenii de știință au descoperit că persoanele care nu dorm au probleme în a-și controla emoțiile, ceea ce poate duce la tensiuni la locul de muncă, frustrări și raționamente slabe. Totodată, cei care sunt privați de somn pot avea mari probleme de concentrare în timpul ședințelor, astfel că productivitatea la locul de muncă ar fi din ce în ce mai scăzută.

4. Fii răbdător și ajută-ți angajațîi să lucreze într-un mediu plăcut

Nu întotdeauna să muncești mult înseamnă să ai rezultate bune și rapide. Mai important decât să muncești mult este să muncești inteligent. Implementează un plan de lucru prin care să faci mai multe într-un timp foarte scurt. Cum să faci asta? De exemplu, stabilește, împreună cu angajațîi, un orar de lucru. Cercetările arată că oamenii se pot concentra foarte bine timp de 90 de minute, după care creierul are nevoie de o pauză de cel puțîn 15 minute. De asemenea, este important că mediul de lucru să fie unul plăcut, dar care să nu ii distragă pe angajați de la sarcinile pe care le au.

5. Folosește noile mijloace de comunicare pentru a deveni vizibil

Intrarea pe piață a unei noi companii nu este ușor de realizat. Totuși, cu ajutorul mijloacelor moderne, notorietatea unui brand poate crește. Dacă în urmă cu câțiva ani companiile nu aveau nevoie de un site pentru a se promova, astăzi este esențial că cele mai bune produse, reușitele și planurile afacerii să fie disponibile publicului. Site-ul ar trebui să reflecte care sunt prioritățile companiei, în așa fel încât să poți atrage cât mai mulți clienți și astfel vânzările să crească. De asemenea, rețelele sociale sunt un alt mijloc de promovare care ajută la notorietatea brandului.

Fii pregătit de toate provocările pe care le aduce o companie nouă și astfel șansele de reușită vor crește considerabil. În câțiva ani, mică ta companie ar putea ajunge alături de marile branduri.

Sursa: Wall-Street

 

Alte stiri

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane civile. Cu o declarație în acest sens a venit astăzi Ministerul Apărării al Azerbaidjanului.

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile