1. Android 11 are o secțiune de notificare dedicată pentru chat-uri din diferite aplicații. Conversațiile cu cei mai apropiați oameni pot fi setate ca prioritare, astfel încât să nu pierdeți niciodată mesaje importante.

Android 11

2. Funcția „bule” vă va permite să restrângeți chat-urile de la mesageria instantanee în cercuri mici, fixate deasupra altor aplicații. Puteți purta o conversație fără a închide alte programe și servicii. A existat și o funcție nativă de înregistrare a ecranului, care în multe smartphone-uri a fost implementată prin eforturile producătorilor înșiși. Acum puteți înregistra cu sunet de pe un dispozitiv, din microfoane sau din două surse simultan.

Android 11

4. Toate dispozitivele inteligente sunt conectate acum și sunt disponibile într-o singură secțiune, pentru a avea acces la ele trebuie să țineți apăsat butonul de pornire. Cardurile Google Pay sunt acum afișate și acolo.

5. Capacitățile playerului media portabil au fost extinse. Acum puteți comuta rapid între dispozitivele de ieșire audio: difuzor, căști sau difuzor pentru smartphone.

Android 11

6. A apărut istoricul notificărilor, care vă va permite să reveniți la notificările ratate. Acest lucru este util în special dacă ați eliminat din greșeală ceva ce nu ați citit încă.

7. Setările de confidențialitate s-au schimbat, de asemenea: acum aplicațiile pot fi furnizate cu acces unic la microfon, cameră sau informații despre locație. Data viitoare când programul are nevoie de acces, îl va solicita din nou. Și dacă nu utilizați o aplicație de mult timp, sistemul va bloca automat accesul la datele dvs.

Android 11

8. Tot cu Android 11, sunt introduse module suplimentare pentru actualizarea sistemului prin Google Play. Aceasta înseamnă că smartphone-ul va primi și mai multe remedieri de securitate și confidențialitate prin intermediul magazinului de aplicații. 

9. Toate telefoanele Android 11 funcționează acum fără fir la Android Auto, cu condiția să utilizați serviciul cu un vehicul compatibil. Puteți obține indicații de orientare, dicta mesaje, reda muzică și puteți discuta cu Asistentul Google.

Android 11

10. Controlul vocal cu Android 11 a devenit mult mai convenabil. Sistemul poate recunoaște nu numai comenzi standard, ci și arbitrare, ținând cont de context și de aplicația care rulează, inclusiv offline.

Apple a anunțat data noii prezentări

Marți, Apple a anunțat oficial următoarea prezentare pe date 15 septembrie la Apple Park. Poate că vor fi prezentate noi modele de iPhone 12. Deși, conform unor date mai recente, merită să așteptați noua generație Watch SE, iPad Air a 4-a generație și detalii despre un singur abonament la servicii de marcă. Prezentarea iPhone 12 ar urma să fie realizată peste o lună și va aduce schimbări de design. Detalii aici.

Consola Xbox Series S este prezentată oficial

Un eveniment la fel de important al săptămânii, înregistrat pe parcursul săptămânii trecute a fost anunțul consolei Xbox Series S - o versiune mai compactă și mai accesibilă a Xbox Series X. Designul său a început să fie discutat pe web chiar înainte de lansare, comparându-l cu un boombox, un radio și o țiglă. Prețurile rusești pentru ambele noi produse Microsoft sunt deja cunoscute.

5 știri de top din lumea tehnologiei, din ultima săptămână

Huawei dezvăluie noul sistem de operare Harmony și o serie de accesorii

Huawei a anunțat oficial o versiune actualizată a Harmony OS 2.0, propriul său sistem de operare, care va fi utilizat în curând în smartphone-urile companiei în loc de Android. Împreună cu acesta, au fost prezentate și următoarele accesorii:ceasul Watch GT 2 Pro și căștile de top FreeBuds Pro, care pretind tronul AirPods Pro.

5 știri de top din lumea tehnologiei, din ultima săptămână

„Mesajele înfricoșătoare” distrug WhatsApp-ul. Fii atent

Utilizatorii WhatsApp au început să se plângă de o nouă eroare urâtă. Nu există un nume oficial pentru această problemă, dar a fost supranumită „mesaje înfricoșătoare” pe internet. Concluzia este că un set lung de caractere de neînțeles doar blochează aplicația. Eliminarea problemei ar putea diura ceva timp.

5 știri de top din lumea tehnologiei, din ultima săptămână