6 semne neașteptate că ai un grad înalt de inteligență

Deși neașteptat, ateismul, dragostea pentru singurătate și alte trăsături pot indica faptul că sunteți mai deștept decât alții.

1. Boală mintală

Oamenii de știință din Marea Britanie și SUA au descoperit că inteligența ridicată poate fi asociată cu riscul de a dezvolta tulburare bipolară. Conform rezultatelor studiului lor „IQ în copilărie și riscul de tulburare bipolară la vârsta adultă”, copiii care aveau un IQ ridicat la vârsta de 8 ani, au fost mai târziu mai sensibili la această boală.

Desigur, inteligența înaltă este doar unul dintre factorii de risc. După cum remarcă autorii, tulburarea bipolară poate fi cauzată de ereditate, o copilărie dificilă, stres sau abuz de droguri.

Cu toate acestea, conexiunea dintre minte și tulburările mentale este susținută de alte date. Astfel, s-a găsit relația dintre inteligență și anxietate: o asociere cu metabolismul subcortical al substanței albe, relația dintre IQ ridicat și tulburarea de anxietate. Teoretic, aceste caracteristici au evoluat împreună: atât anxietatea, cât și inteligența ne-au ajutat strămoșii să supraviețuiască, pentru că i-au obligat să fie mereu în alertă și să evite situațiile periculoase.

2. Liberalism și ateism

Psihologul evolutiv Satoshi Kanazawa a ajuns la concluzia că persoanele care au opinii liberale și ateiste au o inteligență mai mare.

Potrivit studiului său „De ce liberalii și ateii sunt mai inteligenți”, ultra-conservatorii adolescenți au avut un coeficient de inteligență mediu de 95, în timp ce liberalii extremi au avut o medie de 106,5. O diferență ușor mai mică între credincioși și atei: IQ-ul mediu al adolescenților din prima categorie - este de 97, cel din urmă este de 103.

Este mai logică teoria lui Kanazawa bazată pe liberali și atei? Oamenii inteligenți au valori noi în istoria evoluției umane, studiile constată că religia și conservatorismul sunt rezultatele secolelor de evoluție. Pentru a rezolva noi soluții evolutive, trebuie să fii deschis către alte idei și alte puncte de vedere. Bineînțeles, este bine și să poți gândi.

3. Stil de viață nocturn

Prin analogie cu punctul anterior, Kanazawa a sugerat că oamenii mai inteligenți vor avea o rutină zilnică diferită. Adică, dacă strămoșii noștri au încercat să profite din plin de zi și s-au culcat odată cu apariția întunericului, acum cei cu un IQ ridicat tind să neglijeze acest obicei.

Datele obținute de psiholog în studiul „De ce bufnițele de noapte sunt mai inteligente” au confirmat ipoteza. Oamenii care au adormit și s-au trezit mai târziu, au fost, în medie, mai deștepți la maturitate.

4. Dragostea de singurătate

Și o altă descoperire. Analizând modul în care inteligența, densitatea populației și prietenia afectează fericirea modernă, Satoshi Kanazawa a constatat că oamenii deștepți se simt mai fericiți dacă se întâlnesc cu prietenii mai rar. Interesant, pentru majoritatea oamenilor, totul este exact invers: cu cât comunică mai des cu prietenii, cu atât se simt mai bine.

Motivul real Oamenii inteligenți tind să fie singuri

Explicația acestui fapt controversat se află la suprafață. O persoană cu inteligență ridicată este mai concentrată pe sarcini și proiecte complexe, iar adunările prietenoase doar distrag atenția de la ele.

Există o altă explicație pentru această ipoteză. Oamenii deștepți își fac prieteni buni. Această explicație este asociată cu evoluția. Faptul este că, istoric, oamenii tind să coopereze (de dragul supraviețuirii și prosperității). Dar cei mai inteligenți se adaptează mai repede la condițiile culturale și tehnologice moderne, așa că preferă să-și croiască propriul drum.

5. Tendința de a avea încredere

Un studiu generalizat privind încrederea și inteligența din Statele Unite, publicat în 2014, a constatat că inteligența înaltă este asociată cu capacitatea de a avea încredere în oameni. Mai mult, vorbim nu numai despre rude și prieteni, ci și despre alți reprezentanți ai societății.

Concluzia este că oamenii inteligenți sunt pur și simplu mai buni în a recunoaște pe cei în care nu se poate avea încredere. Prin urmare, sunt mai deschiși la restul.

6. Activitate fizică redusă

Oamenii de știință americani au descoperit că oamenii cărora le place să gândească sunt mai puțin mobili. În experimentul lor, sacrificiul fizic al gândirii: investigând relația dintre gândire și activitatea fizică în viața de zi cu zi, au descoperit că cei cu o „nevoie de cunoaștere” redusă erau mai activi fizic în timpul săptămânii de lucru.

Pe de o parte, putem concluziona că „non-gânditorii” se plictisesc rapid de activitatea intelectuală și se grăbesc să facă altceva. Dar, pe de altă parte, această concluzie este, mai degrabă, un semnal alarmant pentru toți iubitorii de reflexii lungi.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile