6 tipuri de angajați care nu sunt niciodată promovați

Într-o lume ideală, am crede că promovarea la job nu are nimic de-a face cu personalitatea angajaților, ci este o decizie care se ia în funcție de performanță profesională. În realitatea însă, angajații cu anumite tipuri de personalitate beneficiază de oportunități mai bune la locul de muncă. Experții în resurse umane au identificat 6 tipuri de salariați care nu se află aproape niciodată pe lista promovatilor.

Într-o lume ideală, am crede că promovarea la job nu are nimic de-a face cu personalitatea angajaților, ci este o decizie care se ia în funcție de performanță profesională. În realitatea însă, angajații cu anumite tipuri de personalitate beneficiază de oportunități mai bune la locul de muncă. Experții în resurse umane au identificat 6 tipuri de salariați care nu se află aproape niciodată pe lista promovatilor.

Bârfitorul

Angajații care au abilități de comunicare vor fi mereu printre favoriții șefilor. Însă, dacă pentru ține definiția unui bun comunicator înseamnă să răspândești zvonuri și să îți petreci timpul bârfind cu colegii, nu te afli într-o poziție avantajoasă. Atitudinea această nu te face un candidat potrivit pentru un nou rol în companie, deci nici pentru o mărire de salariu, scrie businessinsider.

Lingușitorul

Singurul lui obiectiv este să îl mulțumească pe șef, indiferent dacă asta înseamnă să accepte (fără să protesteze) mai multe responsabilități decât poate duce sau să facă lucruri care nu sunt de competență lui. Nu este o atitudine cu care să îți impresionezi șeful și care să îți aducă o promovare. Din contra, managerii apreciază mai mult angajații care își spun punctul de vedere, comunica transparent și muncesc eficient.

Negativistul

Angajații care sunt în permanentă nemulțumiți, fără să găsească soluții, care resping sugestiile colegilor, care foarte rar apreciază muncă celorlați angajați, au mici șanse să își impresioneze șefii și, cu atât mai puțîn, să obțînă o promovare.

Victima

Să știi să lucrezi în echipa înseamnă să îți asumi greșelile și punctele slabe. Dacă te prezinți mereu că fiind o victima, dând mereu vină pe ceilalți pentru termenele limita nerespectate sau pentru rezultatele slabe ale muncii tale, vei avea mari dificultăți în a câștigă încrederea colegilor, dar mai ales a șefilor.

Agresivul

Accesele de furie nu ar trebui tolerate în niciun colectiv, însă, cu toate astea, sunt nenumărate exemple de angajați care își varsă nervii și frustrările pe colegii lor. Cei care au un comportament agresiv sunt vinovați pentru atmosfera toxică, de teamă și conflict, care se creează la locul de muncă. Sunt printre cei care au (poate) cele mai mici șanse de promovare.

Cel care le știe de toate

Atunci când recrutează, companiile caută să angajeze oameni care sunt bine pregătiți în domeniul lor, autodidacti și care știu (și vor) să împărtășească din cunoștințele lor. Dacă ești dintre cei care taxează imediat greșelile colegilor, care susțîn mereu că ideile și strategiile lor sunt mai bune decât ale celorlalți și dacă, în general, te consideri cel mai deștept din echipa ta, nu faci decât să îți atragi antipatii și să îți reduci șansele de a fi pus pe lista promovarilor.

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile