Bani.md

6 tipuri de angajați care nu sunt niciodată promovați

6 tipuri de angajați care nu sunt niciodată promovați

Într-o lume ideală, am crede că promovarea la job nu are nimic de-a face cu personalitatea angajaților, ci este o decizie care se ia în funcție de performanță profesională. În realitatea însă, angajații cu anumite tipuri de personalitate beneficiază de oportunități mai bune la locul de muncă. Experții în resurse umane au identificat 6 tipuri de salariați care nu se află aproape niciodată pe lista promovatilor.

Bârfitorul

Angajații care au abilități de comunicare vor fi mereu printre favoriții șefilor. Însă, dacă pentru ține definiția unui bun comunicator înseamnă să răspândești zvonuri și să îți petreci timpul bârfind cu colegii, nu te afli într-o poziție avantajoasă. Atitudinea această nu te face un candidat potrivit pentru un nou rol în companie, deci nici pentru o mărire de salariu, scrie businessinsider.

Lingușitorul

Singurul lui obiectiv este să îl mulțumească pe șef, indiferent dacă asta înseamnă să accepte (fără să protesteze) mai multe responsabilități decât poate duce sau să facă lucruri care nu sunt de competență lui. Nu este o atitudine cu care să îți impresionezi șeful și care să îți aducă o promovare. Din contra, managerii apreciază mai mult angajații care își spun punctul de vedere, comunica transparent și muncesc eficient.

Negativistul

Angajații care sunt în permanentă nemulțumiți, fără să găsească soluții, care resping sugestiile colegilor, care foarte rar apreciază muncă celorlați angajați, au mici șanse să își impresioneze șefii și, cu atât mai puțîn, să obțînă o promovare.

Victima

Să știi să lucrezi în echipa înseamnă să îți asumi greșelile și punctele slabe. Dacă te prezinți mereu că fiind o victima, dând mereu vină pe ceilalți pentru termenele limita nerespectate sau pentru rezultatele slabe ale muncii tale, vei avea mari dificultăți în a câștigă încrederea colegilor, dar mai ales a șefilor.

Agresivul

Accesele de furie nu ar trebui tolerate în niciun colectiv, însă, cu toate astea, sunt nenumărate exemple de angajați care își varsă nervii și frustrările pe colegii lor. Cei care au un comportament agresiv sunt vinovați pentru atmosfera toxică, de teamă și conflict, care se creează la locul de muncă. Sunt printre cei care au (poate) cele mai mici șanse de promovare.

Cel care le știe de toate

Atunci când recrutează, companiile caută să angajeze oameni care sunt bine pregătiți în domeniul lor, autodidacti și care știu (și vor) să împărtășească din cunoștințele lor. Dacă ești dintre cei care taxează imediat greșelile colegilor, care susțîn mereu că ideile și strategiile lor sunt mai bune decât ale celorlalți și dacă, în general, te consideri cel mai deștept din echipa ta, nu faci decât să îți atragi antipatii și să îți reduci șansele de a fi pus pe lista promovarilor.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000