A fost lansată campania de comunicare „UE pentru Moldova Rurală”

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a lansat campania de comunicare „UE pentru Moldova Rurală”, inițiativă menită să reflecte rezultatele și schimbările realizate în zonele rurale, dar și să prezinte oportunitățile curente oferite de către Uniunea Europeană pentru dezvoltarea localităților rurale din Republica Moldova. Evenimentul a avut loc joi, 16 iulie 2020, cu transmisiune LIVE și a reunit într-un dialog interactiv reprezentanții Delegației UE în Republica Moldova, ai autorităților publice centrale și beneficiarii asistenței Uniunii Europene.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a lansat campania de comunicare „UE pentru Moldova Rurală”, inițiativă menită să reflecte rezultatele și schimbările realizate în zonele rurale, dar și să prezinte oportunitățile curente oferite de către Uniunea Europeană pentru dezvoltarea localităților rurale din Republica Moldova. Evenimentul a avut loc  joi, 16 iulie 2020, cu transmisiune LIVE și a reunit într-un dialog interactiv reprezentanții Delegației UE în Republica Moldova, ai autorităților publice centrale și beneficiarii asistenței Uniunii Europene.

„Uniunea Europeană în calitate de cel mai puternic susținător al Republicii Moldova sprijină locuitorii țării, așa încât oamenii să se simtă bine acolo unde trăiesc, iar prosperitatea poate fi viabilă doar dacă este implicată întreaga țară în acest proces de dezvoltare. Pentru un trai decent, cetățenii au nevoie de un loc de muncă bine plătit, infrastructură modernă, conexiune, servicii care vin la oameni și un mediu bun și protejat.

Campania „UE pentru Moldova Rurală” are drept scop oferirea a mai multe informații cetățenilor Republici Moldova despre ceea ce face Uniunea Europeană pentru a contribui la dezvoltarea localităților rurale din această țară, acest lucru fiind realizat printr-o serie de proiecte și programe bilaterale. Uniunea Europeană, împreună cu partenerii din Statele Membre UE, susține Republica Moldova de mai mulți ani pentru a contribui la dezvoltarea locală, iar datorită eforturilor comune ale locuitorilor, fiecare localitatea rurală poate beneficia de standarde europene de viață”, a declarat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, prezent la evenimentul de lansare.

În cadrul LIVE-ului, au fost discutate obiectivele sprijinului UE pentru zonele rurale în atenuarea impactului socio-economic cauzat de pandemia COVID-19; direcțiile de asistență ale UE și proiectele sectoriale demarate pe tot teritoriul țării; istoriile de succes la nivel național ce vizează modernizarea zonelor rurale din Republica Moldova cu sprijinul UE. Totodată, au fost enunțate proiectele de asistență ale UE din acest domeniu:

  • Proiecte de dezvoltare locală prin intermediul abordării LEADER și a Grupurilor de Acțiune Locală;
  • Proiectul „Dezvoltarea Zonelor Rurale în Republica Moldova”;
  • Proiecte de susținere a sectorului IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în zonele rurale;
  • Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” - alimentarea cu apă și canalizare, eficiența energetică, gestionarea deșeurilor solide.

Campania de comunicare „UE pentru Modova Rurală” tinde să răspundă necesităților informaționale ale cetățenilor acestei țări. Inițiativa prevede organizarea unui șir de activități, cu scopul de a aduce informații practice în vizorului publicului larg și tuturor grupurilor interesate.

Campania va fi desfășurată prin intermediul instrumentelor de informare TV, online, în mass-media națională și locală, precum și pe rețelele sociale, care au devenit o sursă de informare importantă pentru toate regiunile țării, în special, în perioada pandemică pe care o traversăm.

 

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile