Bani.md

Această HARTĂ arată cum au făcut averea cei mai bogați oameni din lume

Această HARTĂ arată cum au făcut averea cei mai bogați oameni din lume

Există o mare diferenţă între bogaţii lumii, cel puțin atunci când este analizată fiecare țară în care şi-au făcut banii de când au plecat de lângă părinţi, scrie MarketWatch.com

Aceasta este concluzia ilustrată pe această hartă postată de Raul Amoros pe site-ul HowMuch.net, citează capital.roÎn general, defalcarea arată că 52% dintre cei mai bogati oameni ai fiecărei naţiuni au plecat de la o lingură de argint. Cealată parte a trebuit să își creeze singură propria avere.

De notat este faptul că cei care şi-au construit averea de unii singuri tind tind să aibă mai mult, cu o avere medie care este cu 58% mai mare decât cei care au moştenit banii. Trei dintre cei mai bogati oameni din lume - Bill Gates, spaniolul Amancio Ortega și mexicanul Carlos Slim – toţi trei se încadrează în partea "self-made" şi sunt mult mai bogaţi decât cei care au provenit din familii bogate – cum este de exemplu moştenitoarea L'Oréal, Liliane Bettencourt din Franța.

"Este o greşeală să gândim că în întreaga lume cel mai bogat dintre bogaţi s-a născut bogat ", a scris Amoros. "La urma urmei, o persoană ar trebui să acumuleze avere atât de repede într-o generație, care să depăşească ceea ce familia sa a acumulat în mai multe generaţii." 

Thomas Picketty este printre cei care fac o astfel de presupunere. Economistul francez a scris în best-seller-ul său pe acest subiect că "este aproape inevitabil ca averile moștenite să domine averile acumulate după o viaţă de muncă."

Dar se pare că nu încă, cel puțin la vârf.Forbes susţine că aproximativ 70% dintre cei mai bogaţii Americii şi-au creat averea. Mai mult, revista subliniază că bogăția devine tot mai meritocratică în SUA, având în vedere că mai puțin de jumătate din Forbes 400 în 1984 şi-au construit ei înşişi averea.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000