Aceste fotografii TE VOR DEZAMĂGI. Vei vedea cum 4 destinații de lux arată în realitate

Destinațiile de călătorie de lux nu sunt întotdeauna ceea ce par pe Instagram. Multe puncte aparent luxoase sunt exagerate, supraaglomerate sau pur și simplu lipsite de autenticitate.

Destinațiile de călătorie de lux nu sunt întotdeauna ceea ce par pe Instagram. Multe puncte aparent luxoase sunt exagerate, supraaglomerate sau pur și simplu lipsite de autenticitate.

De la Champs Elysées din Paris până la Dubai-ul ultra-modern din Emiratele Arabe Unite, iată nouă puncte de lux care s-ar putea să nu merite să fie în lista menționată mai devreme.

Unele locuri din întreaga lume sunt cunoscute sub numele de spoturi de lux pentru călătorii de lux, cumpărături sau experiențe.

Champs Elysées din Paris, de exemplu, cu buticurile sale Louis Vuitton, Cartier și Longchamp, este clasat în mod constant una dintre cele mai scumpe străzi comerciale din lume. Dubai se laudă că are cel mai luxos hotel din lume.

Însă mulți constată că acestea și alte destinații de lux nu sunt în realitate atât de mărețe sau valoroase. Vedeți mai jos câteva fotografii dezamăgitoare despre cum arată nouă puncte de lux în viața reală.

Avenue des Champs Elysées din Paris este una dintre cele mai emblematice străzi din lume, căptușită cu muzee, restaurante high-end și hoteluri de cinci stele.

champs elysees paris
Shutterstock/Ioan Panaite
Oportunitățile de cumpărături variază de la cele oferite de retaileri precum Zara și H&M până la buticuri de lux care includ Louis Vuitton, Mont-Blanc, Guerlain și Ferrari.
paris
EuroVizion / Flickr

Și este constant clasată ca una dintre cele mai scumpe străzi ale lumii.

Dar de cele mai multe ori, cu greu vei reuși să te miști prin gloatele de turiști.

champs elysees
Shutterstock/Kiev.Victor

Terasele pot fi la fel de aglomerate ca și trotuarele.

champs elysees paris restaurant terrace crowded tourists
Shutterstock/Radu Razvan

Travel + Leisure a inclus Champs Elysées pe lista sa cu 95 cele cele mai supraevaluate atracții din lume, remarcând faptul că, în afară de priveliștea faimosului Arc de Triumf și a magazinelor - cele mai multe dintre ele se găsesc în alte țări -, bulevardul are foarte puțin prin ce să atragă.

Gândul unei vacanțe în Bahamas ar putea contura imagini de relaxare pe o barcă în ape senine, albastre ...

... sau de plimbare pe o plajă albă curată, lipsită de orice altă viață umană.

bahamas
Shutterstock/Stefan Ugljevarevic
couple beach vacation bahamas
Shutterstock/oneinchpunch

Dar, în realitate, mulți consideră că Bahamas este „aproape ca un Las Vegas foarte scump”, așa cum a spus utilizatorul Quora, Kyle Baley.

bahamas party spring break
Rob Bixby/Flickr/Attribution License

Băuturile au prețul minim de 20 de dolari, cultura este inexistentă, iar petrecăreții beau în mod iresponsabil și se distrează până la 4 a.m., a scris Elysia Cadorniga în Odyssey Online.

Dubai este cunoscut pentru cumpărăturile de lux și hotelurile, centrele uriașe și arhitectura ultra-modernă.

burj khalifa dubai
Shutterstock/RastoS

Rough Guides îl numește „una dintre cele mai strălucitoare, spectaculoase și futuriste destinații urbane”.

Se mândrește că are cel mai „luxos hotel din lume”, Burj Al Arab Jumeirah, care costă minimum 3.500 USD pe noapte și al cărui restaurant are un acvariu din podea până la tavan.

dubai hotel
Shutterstock/evenfh

Dar mulți vizitatori ai Dubaiului consideră că este complet insuficient, artificial și lipsit de cultură.

dubai construction
Getty Images
dubai indoor skiing
Shutterstock/fokke baarssen

Lonely Planet numește Dalian, China, „unul dintre cele mai relaxate și mai vii orașe din nord-est, dacă nu chiar din China” și îi evidențiază „coasta impresionantă, completată de plajele de înot”."

dalian china
Shutterstock/Top Photo Corporation 
„Această zonă de coastă este un paradis pentru turiștii de plajă”, potrivit Travel China Guide.
 
dalian china
Shutterstock/Roman_amr

Însă turiștii de pe plajă vor trebui să se lupte pentru a obține un loc, judecând din fotografii precum cea de pe plaja Fujiazhuang din Dalian, realizată în 2015.

crowded beach dalian china
Getty Images

O altă fotografie realizată pe plaja Dalian în August 2018 arată aproape la fel.

crowded beach dalian china
Getty Images

 

Alte stiri

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

A fost deschis un cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale de către Minsterul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului din data de 24 septembrie 2020.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile