Aceste sate superbe din Italia vă vor da 33.000 $ pentru a vă muta acolo (FOTO)

16 Iul. 2021, 11:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
16 Iul. 2021, 11:40 // Actual //  Otilia Cotruța

Italia este din nou pusă la încercare, fiind în situația să inspire următoarea generație să se mute în această țară, mai cu seamă în unele regiuni. De data aceasta, oferta vine din frumoasa regiune Calabria din sudul Italiei, care oferă noilor rezidenți numerar considerabil – de 28 de mii de euro, echivalentul a 33 de mii de dolari. Banii vor fi debursați pe parcursul a trei ani, cu condișia că se mută în unul dintre satele fermecătoare prezentate în continuare.

„Scopul este de a stimula economia locală și de a da o viață nouă comunităților mici”, a declarat pentru CNN Gianluca Gallo, consilier regional. Sau cum a explicat Gianpietro Coppola, primarul satului calabrean Altomonte: „Vrem ca acesta să fie un experiment de incluziune socială. Atrageți oamenii să locuiască în regiune, bucurați-vă de beneficii”.

Dar, după cum v-ați putea aștepta, există câteva capcane. Pentru a obține fondurile din Calabria, noii rezidenți trebuie să promită că vor lansa o afacere mică sau vor prelua un loc de muncă profesional specific. Și nu credeți că oricine se poate muta acolo. Aceste sate doresc o infuzie de tineri, așa că este limitată la noii rezidenți cu vârsta de până la 40 de ani. În plus, dacă ești acceptat în program, trebuie să te muți în termen de 90 de zile.

Proiectul „venit activ din rezidență” (așa cum se numește) va fi lansat în următoarele săptămâni, iar regiunea a alocat peste 700.000 de euro (aproximativ 829.000 de dolari) în acest scop. În plus, regiunea ar putea acorda subvenții unice pentru a ajuta noii rezidenți să lanseze hoteluri, restaurante, baruri, magazine și multe altele.

Până în prezent, nouă dintre satele din Calabria s-au înscris pentru a participa la program și variază cu amplasări de la litoral la locații montane. Iată o privire rapidă asupra a cinci dintre sate și, chiar dacă nu vă hotărâți să vă mutați acolo, puteți visa la dolce vita.

Aieta

Acest sat rural este situat la munte, dar aproape de mare. Străzile sale sunt căptușite cu palaci renascențiali care se simt ca o ruptură din Toscana.

Albidona

Satul de pe plajă se întinde de la coastă până la dealuri și este situat lângă Parcul Natural Pollino, unde puteți face drumeții și ciclism montan. Bonus: Albidona are și case de 1 euro de vânzare.

Bova

Acest oraș antic parțial abandonat este situat într-o zonă numită „Calabria Greacă”, datorită tuturor coloniștilor timpurii din Grecia antică care s-au mutat aici. Nu este departe de Sicilia.

Caccuri

Construit inițial pentru a apăra împotriva raidurilor de pirați, Caccuri este acoperit cu o cetate maiestuoasă. Orașul este înconjurat de plantații de măslini și este cunoscut pentru uleiul său excelent de măsline.

Santa Severina

Santa Severina este cocoțată pe o stâncă și are palmieri și vedere la râu. Satul este renumit pentru portocalele sale delicioase.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală