Acțiune EUROPOL împotriva traficului de persoane. Şapte arestări în Austria. Victime din Republica Moldova

17 Iun. 2021, 06:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
17 Iun. 2021, 06:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Acțiunea a fost îndreptată în mod special împotriva traficului de persoane, având drept scop exploatarea persoanelor cu calificări insuficiente din domenii cum ar fi construcțiile, scrie Die Presse.

În cursul acțiunii au fost arestate în Austria 7 persoane și identificate 22 de victime. După cum menționa Biroul Federal de Poliție miercuri pe pagina sa de online, acțiuni similare au loc în alte 23 de țări, iar acțiunea care a durat o săptămână, a fost coordonată de Europol.

Potrivit anunțului, acest gen al traficului de persoane are loc de cele mai multe ori în construcții sau alimentație publică, unde lucrează persoane cu calificare insuficientă. Pentru profiturile lor, infractorii se mai folosesc și de efectele economice ale pandemiei de COVID-19 care a generat numeroase situații financiare neplăcute.

Între 31 mai și 6 iunie, acțiunile de anvergură EMPACT din întreaga Europă sub titlul “Joint Action Days” au dus la arestarea în total a 223 de persoane, din care 73 acuzate de trafic de persoane și au fost identificate 630 de posibile victime ale traficului de persoane. Au fost verificate în total 4.897 de locații, 16.532 de vehicule și 56.251 de persoane. Au fost demarate 700 de noi anchete din care 130 erau legate de traficul de persoane.

La acțiune au participat 154 de funcționari. Bilanțul: 368 de persoane, 83 de controale în locale și vehicule, în urma cărora s-a ajuns la identificarea a 22 de victime (17 femei și 5 bărbați). Ţările de origine au fost Moldova, România, China și Guinea. Şapte persoane au fost reținute, iar cercetările continuă. Au fost găsite și 14 telefoane mobile și șapte documente falsificate, precum și 32.000 de euro bani lichizi, citează Rador.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală