Adolescentul care a zburat în spațiu cu Jeff Bezos nu a cumpărat niciodată de pe Amazon. Răspunsul miliardarului

30 Iul. 2021, 11:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 11:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Când Jeff Bezos a mulțumit clienților Amazon pentru că a plătit în esență prima sa călătorie în spațiu, se pare că nu vorbea cu Oliver Daemen, adolescentul olandez care s-a alăturat miliardarului la zborul spațial inaugural al pasagerilor Blue Origin.

Daemen, în vârstă de 18 ani, spune că nu a mai comandat nimic de pe Amazon până acum.

Daemen, care a devenit cea mai tânără persoană care a ajuns vreodată în spațiu, i-a spus chiar lui Bezos că nu a folosit niciodată site-ul, potrivit Reuters.

„I-am spus lui Jeff că, de fapt, nu am cumpărat niciodată ceva de la Amazon”, a spus Daemen într-un interviu săptămâna trecută după ce adolescentul s-a întors în Olanda în urma zborului său spațial istoric.

„Și el a spus:„ Oh, wow, acum mult timp am auzit pe cineva spunând asta ”.

Desigur, Amazon s-a descurcat foarte bine fără sprijinul lui Daemen. Compania pe care Bezos a înființat-o în 1994 a obținut venituri de 386 miliarde de dolari în 2020 și este evaluată în prezent la 1,8 trilioane de dolari și livrează câteva milioane de pachete pe zi.

Cu toate acestea, faptul că Daemen nu a cumpărat nimic de pe Amazon este mai puțin surprinzător atunci când țineți cont de faptul că cea mai mare companie de comerț electronic din lume și-a intensificat abia recent prezența în Olanda, unde locuiește Daemen, subliniază un reprezentant pentru Daemen.

În timp ce Amazon a început să vândă doar cărți electronice în Olanda în 2014, iar clienții olandezi au reușit să primească livrare 24 de ore de la Amazon prin intermediul site-ului german al companiei începând cu 2016, Amazon nu a lansat pe deplin un site web în limba olandeză (Amazon.nl , care vinde 100 de milioane de produse și include „mii” de comercianți cu amănuntul olandezi) până în martie 2020. Ca atare, compania se confruntă încă cu o concurență puternică din partea altor site-uri olandeze de comerț electronic care au câștigat un punct de sprijin în țară, precum Bol.com și Coolblue.

Rămâne neclar dacă Daemen va începe să cumpere de pe Amazon acum că a împărțit o capsulă spațială cu fondatorul miliardar al companiei. Un purtător de cuvânt al Daemen a declarat pentru CNBC Make It că adolescentul este în prezent în vacanță și nu este disponibil pentru interviuri, în timp ce Amazon nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Cel puțin, se pare că Daemen și Bezos s-au înțeles bine, chiar dacă adolescentul olandez nu era client Amazon.

“Jeff Bezos s-a dovedit a fi foarte social și drăguț și în viața reală”, a spus Daemen într-un interviu acordat ziarului olandez Algemeen Dagblad la câteva zile după zborul Blue Origin.

Daemen a adăugat că a găsit cunoștințele lui Bezos despre rachetele Blue Origin „cu adevărat impresionante” și a spus că simte că tehnologia spațială este mai mult decât un „proiect secundar” pentru cel mai bogat om din lume.

„S-ar putea să credeți că acesta este un proiect secundar pentru el, deoarece este în principal implicat la Amazon, dar acest lucru nu este adevărat”, a spus Daemen despre Bezos, care a demisionat ca CEO la Amazon la începutul lunii iulie pentru a se concentra și pe Blue Origin ca inițiative precum Bezos Earth Fund, The Washington Post și Amazon Day 1 Fund (Bezos rămâne președinte executiv al consiliului Amazon).

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală