Agenda de reforme a Guvernului privind climatul investițional, analizată de premierul Pavel Filip și reprezentanții mediului de afaceri

Agenda de reforme a Guvernului privind ameliorarea climatului investițional și susținerea mediului de afaceri, sunt cele mai importante subiecte discutate de premierul Pavel Filip în cadrul unie întrevederi cu reprezentanții mediului de afaceri, membri ai Camerei de Comerț Americane din Republica Moldova, ai Asociației Business-ului European și Asociației Investitorilor Străini.Pavel Filip…

Agenda de reforme a Guvernului privind ameliorarea climatului investițional și susținerea mediului de afaceri, sunt cele mai importante subiecte discutate de premierul Pavel Filip în cadrul unie întrevederi cu reprezentanții mediului de afaceri, membri ai Camerei de Comerț Americane din Republica Moldova, ai Asociației Business-ului European și Asociației Investitorilor Străini.

Pavel Filip a punctat reformele derulate de Executiv pe termen scurt în sectoarele financiar-bancar, justiție și anticorupție, reglementarea activității de întreprinzător.

„Acest Guvern are voință multă, este determinat să facă reforme, totodată valorile după care ne conducem creează premisele necesare pentru a avea transparență în activitate și discuții sincere cu societatea. Cât ține de viziuni, vreau să vă spun că scopul nostru final sau Proiectul de țară este ca cetățenii Republicii Moldova să trăiască bine, aici acasă, într-o țară construită în baza valorilor europene. Doar în așa mod, se poate crea un mediu favorabil pentru toți”, a spus Pavel Filip.

Premierul s-a referit în mod special la măsurile întreprinse de Guvern pentru facilitarea activității mediului de afaceri: instituirea moratoriului asupra controalelor de stat, reducerea numărului de acte permisive, implementarea conceptului de Ghișeu unic și reformarea instituțiilor de control.

”Până la ora actuală au fost elaborate mai multe amendamente legislative, care au ca scop crearea transparenței și previzibilității controalelor de stat. Totodată, începând cu anul viitor, vom reduce numărul instituțiilor cu funcții de control, astfel ca, din 69 in prezent, să avem numai 10 entități abilitate să efectueze controale și 4 regulatori naționali”, a conchis Pavel Filip.

De asemenea, au fost analizate posibilitățile de creare a unei platforme interactive de comunicare permanentă privind problemele și obstacolele pe care le întâlnesc antreprenorii, inclusiv prin intermediul Consiliului Economic pe lângă prim-ministru, din componența căruia fac parte și reprezentați ai mediului de afaceri.

Alte stiri

Cinci filme motivaționale pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

Daca cineva a zis ca viata de antreprenor e usoara, s-a inselat amarnic. De multi ori, acestia se lovesc de obstacole pe care unii le depasesc mai greu, altii mai usor sau unii chiar deloc. Iata cateva filme motivationale in care antreprenorii isi pot gasi inspiratia.

Ecran care nu necesită atingere. Tehnologia japoneză care ne ajută să fim în siguranță

Tehnologia ecranului tactil a început prin a fi noutate și a devenit acum parte a vieții noastre. De la ecrane de telefoane mobile la bancomate, comenzi la restaurante și nenumărate aplicații de afaceri și industriale, ecranele tactile au devenit acceptate ca o formă rapidă, convenabilă și sigură de comunicare digitală.

(FOTO) Florile Faberge din piatră - o capodoperă impresionantă. Le vei îndrăgi la prima vedere

Toată lumea a auzit cu siguranță de ouăle de Paște Faberge. Dar nu toată lumea știe că a creat flori din piatră.

Citește asta înainte de interviul de angajare: Ce să spui când ești rugat să vorbești despre tine și ce să eviți

Experiență, abilități, obiective, toate acestea și alte subiecte le poți discuta cu recruterul. Fiți deschis atunci când sunteți întrebat și vorbiți despre cee ce este relevant. Concentrați-vă pe ceea este mai important și la sigur vei obține locul de muncă.

Ultimele ȘTIRI

Cinci filme motivaționale pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

Daca cineva a zis ca viata de antreprenor e usoara, s-a inselat amarnic. De multi ori, acestia se lovesc de obstacole pe care unii le depasesc mai ...

Ecran care nu necesită atingere. Tehnologia japoneză care ne ajută să fim în siguranță

Tehnologia ecranului tactil a început prin a fi noutate și a devenit acum parte a vieții noastre. De la ecrane de telefoane mobile la bancomate, co...

(FOTO) Florile Faberge din piatră - o capodoperă impresionantă. Le vei îndrăgi la prima vedere

Toată lumea a auzit cu siguranță de ouăle de Paște Faberge. Dar nu toată lumea știe că a creat flori din piatră.

Citește asta înainte de interviul de angajare: Ce să spui când ești rugat să vorbești despre tine și ce să eviți

Experiență, abilități, obiective, toate acestea și alte subiecte le poți discuta cu recruterul. Fiți deschis atunci când sunteți întrebat și vorbiț...

(STUDIU) Femeile din UE, subreprezentante în funcțiile de conducere. În ce țară sunt cele mai multe „ȘEFE”

Peste 9,5 milioane de persoane ocupau în trimestrul trei din 2020 o funcție de conducere în Uniunea Europeană, 6,2 milioane fiind bărbați și 3,3 mi...

Vezi toate știrile