Bani.md

AGEPI a examinat 16 solicitări privind utilizarea denumirii statului în componența mărcilor. Trei dosare au fost respinse

AGEPI a examinat 16 solicitări privind utilizarea denumirii statului în componența mărcilor. Trei dosare au fost respinse

„Orice produs care se asociază cu țara, trebuie să fie de cea mai înaltă calitate. Este primordial să nu comitem greșeli și să permitem unor mărci de produse sau servicii de o calitate proastă să folosească denumirea oficială sau istorică a statului, pentru că asta va afecta direct imaginea Republicii Moldova".

Afirmația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la ședința de astăzi a Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau serviciu, precum şi în desenul sau modelul industrial.

În cadrul Comisiei, au fost examinate 16 solicitări privind utilizarea denumirii statului în componența mărcilor, care au fost depuse la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI). 

În rezultatul examinării, 8 cereri de înregistrare a mărcii și 2 desene sau modele industriale au fost acceptate; 2 dosare privind cererile de înregistrare a mărcii au fost respinse, 1 dosar cerere de înregistrare a mărcii a fost amânat; 2 dosare de cesiune au fost acceptate și 1 dosar privind cesiunea asupra mărcii/desenului sau modelului industrial a fost respins.

Domeniile de activitate prestate de solicitanți sunt diverse cum ar fi servicii de alimentaţie publică, educaţie, instruire, produse farmaceutice, producerea băuturilor nealcoolice și alcoolice, servicii de informare și publicitate etc.

În conformitate cu legislația în vigoare, mărcile care conţin denumirea oficială sau istorică a statului pot fi înregistrate numai cu acceptul Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau de serviciu, precum şi în desenele sau modelele industriale.

Pentru a obţine permisiunea respectivă solicitantul trebuie să adreseze Comisiei o cerere în conformitate cu prevederile Regulamentului privind modul şi condiţiile de acordare a permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau de serviciu, precum şi în desenele sau modelele industriale.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000