Agricultura, în ascensiune: Volumul producției agricole a crescut în 2016 cu 18% față de anul trecut (INFOGRAFIC)

Republica Moldova a înregistrat în anul 2016 un volum în creștere a producției agricole, după ce ultimii doi ani nu au fost atât de favorabili pentru sectorul agrar. Însă, cei mai buni ani în materie de producție agricolă, au fost anul 2008 și 2013, ani în care volumul producției au depășit cu până la 39% pe cel al anului precedent.

Republica Moldova a înregistrat în anul 2016 un volum în creștere a producției agricole, după ce ultimii doi ani nu au fost atât de favorabili pentru sectorul agrar.

Totuși, cei mai buni ani în materie de producție agricolă, au fost 2008 și 2013, ani în care volumul producției au depășit cu până la 39% pe cel al anului precedent.

Biroul Național de Statistică informează, că producția totală agricolă în gospodăriile de toate categoriile (întreprinderile agricole, gospodăriile țărănești (de fermier) și gospodăriile populației) în anul 2016, conform estimărilor preliminare, a marcat 118,6% față de anul 2015. Majorarea producției globale agricole a fost determinată de creștera producției vegetale – cu 26,0 % și a producției animaliere – cu 3,1%.

Agricultura, în ascensiune: Volumul producției agricole a crescut în 2016 cu 18% față de anul trecut (INFOGRAFIC)

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile