Bani.md

Ai găsit un act de identitate și vrei să-l publici pe Internet ? Mai gândește-te, ai putea fi sancționat DUR

Ai găsit un act de identitate și vrei să-l publici pe Internet ? Mai gândește-te, ai putea fi sancționat DUR

Cei care găsesc un act de identitate și postează fotografia acestuia pe Internet riscă amenzi de până la 15 mii de lei. Atenționarea vine din partea Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Dat fiind faptul ca anunturile cu privire la găsirea și publicarea actelor de identitate s-au intensificat în ultima vreme pe Facebook, CNPDC vine cu o recomandare și roagă insistent să nu mai publicați pe site-urile de socializare actele de identitate găsite.

Chiar dacă gestul este unul nobil, sunt încălcate prevederile Legii nr. 133 privind protecția datelor cu caracter personal. Actul de identitate, permisul de conducere, cardul bancar, și alte acte, conțin date cu caracter personal. Odată publicate, există riscul ca deținătorii acestor documente să se trezească cu"surprize" din partea răufăcătorilor.

Astfel, toate actele pe care le găsiti evitați să le publicați pe internet! Mergeți la orice instituție de care aparține documentul găsit sau chiar la secția de poliție, fiind cei mai în măsură să identifice rapid ”stăpânul” documentului. În caz contrar, riscați sancțiuni usturătoare, care pot ajunge până la 15 mii de lei.

VEZI ȘI:

Cei care găsesc un act de identitate și postează fotografia acestuia pe Facebook, riscă amenzi

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000