Bani.md

Ai sistem centralizat de încălzire? Termoelectrica vine cu sfaturi de utilizare a sistemului ingineresc din bloc

Ai sistem centralizat de încălzire? Termoelectrica vine cu sfaturi de utilizare a sistemului ingineresc  din bloc foto: termoelectrica.md

Sistemul centralizat de termoficare este cea mai ieftină, sigură și eficientă metodă de încălzire a locuinței și preparare a  apei calde. Însă nerespectarea unor reguli simple de către consumatori poate duce la perturbarea funcționării întregului sistem de încălzire ingineresc din bloc, dar și la deteriorarea echipamentelor instalate în subsolul blocului. Pentru a evita astfel de situații, Termoelectrica recomandă locatarilor să respecte următoarele reguli:

  • Nu încercați să conectați/deconectați blocul de la căldură și apa caldă!
  • Nu interveniți în reglarea agentului termic de la branșamentul blocului (elevator sau Punct Termic Individual)! Dacă sunteți nemulțumiți de calitatea serviciilor de termoficare (este prea frig, sau prea cald în locuință) informați Gestionarul fondului locativ;
  • Nu interveniți cu modificări în setările de activitate ale Punctul Termic Individual! Mentenanța  PTI-ului se află în responsabilitatea specialiștilor Termoelectrica S.A.! Dacă nu aveți căldură în calorifere, nu scoateți în exces aerul din calorifere și nici agentul termic,  pentru că funcționarea PTI-ului poate fi blocată! Semnalați despre problema tehnică cu care vă confruntați specialiștii Gestionarului fondului locativ și furnizorul de energie termică;
  • Nu modificați sistemul ingineresc de alimentare cu căldură și apă caldă din interiorul blocului! Se interzice instalarea caloriferelor de alte dimensiuni decât cele prevăzute de proiectul tehnic al locuinței, precum și celor care nu corespund normelor (se recomandă  montarea caloriferelor cu presiunea nominală  ≥ 8-10 bar). Cereți sfatul Gestionarului blocului atunci când intenționați să  înlocuiți caloriferele vechi cu altele noi.
  • În cazul în care depistați o scurgere de agent termic, avarii sau alte probleme de ordin tehnic, luați legătura cu specialiștii Termoelectrica S.A. , prin intermediul aplicației Viber, la numărul de telefon 069-444-144.

Raportați problemele ce țin de calitatea serviciilor de termoficare și livrare a apei calde menajere, persoanelor responsabile de rețelele inginerești din cadrul ÎMGFL-ului. Datele de contact le găsiți pe site-ul www.termoelectrica.md,  categoria ”Pentru consumatori”, rubrica ”Contacte ÎMGFL”.

Totodată, Serviciul Dispecerat General vă stă la dispoziție 24/24 ore pentru a semnala problemele tehnice legate de furnizarea apei calde și căldurii, la numărul de telefon: 022-441-138.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000