Bani.md

Air Moldova a transportat 66 de girafe din Africa de Sud până în China?! Reacția companiei

Air Moldova a transportat 66 de girafe din Africa de Sud până în China?! Reacția companiei

66 de pasageri cu picioare lungi au călătorit din Africa de Sud până în China. Mai exact, este vorba despre girafe tinere, cu vârsta de 6 luni, care au fost transportate de la Johannesburg, Africa de Sud, până la provincia Henan din China. Partea interesantă și misterioasă este că presa străină scrie că transportatorul a fost compania Air Moldova, zborul fiind efectuat cu o cursă charter.

Contactată de Bani.md, Air Moldova dezminte informația și spune că o asemenea cursă nu a fost efectuată de compania moldovenească.

”Air Moldova deţine o flotă de avioane menită să transporte pasageri. Compania prestează servicii de transport cargo, însă aceasta se face într-un compartiment destinat transportării mărfurilor şi bagajelor, în care nu se transportă animale”, menționează reprezentanți ai companiei.

Potrivit The Economic Times, cele 44 de femele și 22 de masculi urmau să ajungă în grădinile zoologice din China, iar zborul a durat aproape 20 de ore.

Sursa citată scrie că un presupus reprezentant al Air Moldova ar fi luat legătura prin email și ar fi declarat că avionul a avut 6 metri înălțime, ceea ce a permis o transportare pe cât de ușoară posibil.

Dumitru Niculăiță, manager relații publice al companiei infirmă și acest fapt, menționând că „nici un reprezentant ”Air Moldova” nu a făcut declaraţii la acest subiect şi nici nu a luat legătura prin email sau în alt mod”.

Aeroportul Internațional Xinzheng din Zhengzhou este specializat în transportul animalelor exotice importate către diferite destinații din China.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000