Al patrulea val? Tursimul european din nou „pe muchie de cuțit” din cauza COVID-19

22 Iul. 2021, 18:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iul. 2021, 18:39 // Actual //  Dumitrita Culiuc

De când a început pandemia de Covid-19, probabil că nicio altă industrie nu a fost mai afectată decât sectorul global al turismului și al călătoriilor, cu zboruri anulate, cu stațiuni închise și vacanțele, o amintire îndepărtată pentru majoritatea dintre noi.

Unele țări din Europa , precum Grecia, Spania și Portugalia se bazează pe turism pentru a stimula creșterea economică cu prosperitatea a mii de afaceri, mijloace de trai și comunități legate de succesul sau eșecul sezonului.

Pe măsură ce vaccinurile Covid s-au desfășurat în toată Europa, speranțele au fost mari pentru o revenire în turismul de vară. În schimb, sezonul pare extrem de incert, deoarece varianta Delta crește în Europa, ceea ce determină o mulțime de reguli și restricții variate, cerințe de vaccinare și plasare în carantină.

Al patrulea val?

Călătoriile în Europa în aceste zile nu sunt cu siguranță pentru cei slabi, în mai multe moduri. Rata infecției Covid a crescut în întreaga regiune, deoarece varianta Delta extrem de infecțioasă a ajuns, practic, în toate țările.

În ciuda eforturilor pe continent de a reține varianta, răspândirea inevitabilă a avut loc, tulpina reprezentând acum majoritatea noilor infecții de la țară la țară.

Olanda și Spania au înregistrat creșterea cazurilor, în mare parte atribuite sectorului nocturn după ce ambele țări și-au redeschis cluburile de noapte la sfârșitul lunii iunie, doar pentru a inversa cursul două săptămâni mai târziu. Franța a declarat că intră într-un al patrulea val al pandemiei la începutul acestei săptămâni.

La începutul săptămânii, când piețele globale au scăzut brusc au apărut temeri noi privind redresarea globală. Companiile aeriene europene low-cost EasyJet și Ryanair au fost printre stocurile care au înregistrat scăderi pronunțate. Acțiunile easyJet, de exemplu, se tranzacționau vineri la 842,20 pence, dar au scăzut la 758,20 pence până luni după-amiaza devreme.

CEO-ul EasyJet, Johan Lundgren, a declarat marți pentru CNBC că sectorul turismului se confruntă cu o situație „extraordinar de provocatoare”, dar că programele de vaccinare din Europa sunt cheia redeschiderii. Datele arată că două doze de Pfizer-BioNTech sau AstraZeneca sunt eficiente împotriva variantei Delta și scad riscul de spitalizare și deces.

„Am știut întotdeauna că [recuperarea] nu va fi o linie dreaptă”, a declarat Lundgren pentru „Squawk Box Europe” de la CNBC. „Dar vedem că restricțiile sunt anulate. Dar este absolut adevărat că atunci când deschizi societăți și comunități, cresc și infecțiile. Întrebarea este să ne asigurăm că vaccinările rup legătura dintre [infecție și] spitalizarea severă și deces și, din fericire, se pare că așa este. ”

Călătorii cu dificultăți

Oricine face planuri de ultimă oră pentru o vacanță europeană în acest an ar trebui să se pregătească pentru o experiență adesea confuză, complexă și destul de stresantă – și asta înainte chiar să fi ieșit din avion.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău