Alexandru Bordea: „Astăzi principala însușire a antreprenorilor este adaptabilitatea”

Cum să reușești să te menții ca și afacere, să păstrezi afacerea existentă și să tinzi să te dezvolți? Trebuie să ai capacitatea de a te adapta rapid, să testezi și să fii la curent cu cele mai noi tehnologii. Nu e complicat, nu-i așa?

Cea mai dificilă întrebare pentru oamenii de afaceri este cea de: „Ce va fi mâine, ce se va întâmpla și cum voi reuși sau nu să fac față pandemiei?”. Piața se schimbă mai repede decât am fost obișnuiți vreodată, iar asta înseamnă că pașii pe care îi întreprinde afacerile trebuie să fie și mai rapizi pentru a face vânzările dorite. 

Business Trainerul și consultantul Alexandru Bordea este de părerea că, la general, afacerile sunt astăzi în situația de a se lupta pentru existență, pentru a nu se îneca. Ca să le reușească, acestea ar trebui să se miște foarte rapid.

 

Testare. Analiză. Reorientare.

„Acum este mai util ca niciodată să se facă testări până se va identifica ce funcționează. Odată identificat instrumentul potrivit - trebuie să fim pregătiți că acesta ar putea funcționa pentru o perioadă foarte scurtă.

 

Resurse Umane.

La capitolul resurse umane, Alexandru Bordea este de părerea că vom reveni în perioada anilor 2010, atunci când angajatorul îți permitea să aleagă angajatul și nu invers, așa cum se întâmpla acum un an. Ar putea să se reducă și salariile în acest sens. 

 

Tehnologii. 

Utilizarea a diverse instrumente de promovare, platforme de vânzări - facilitează procesul. La început nimeni nu a crezut în puterea Facebook, a urmat Instagramul, apoi urmează TikTok. Deși acum nu este un mecanism de setarea a publicității, acesta ar putea apărea în cel mai scurt timp, consideră Alexandru Bordea. 

„Acum nicio platformă socială nu mai vorbește pe gratis despre tine”. 

 

Vânzarea pe chat.

Dacă acum cinci ani au fost promovate și instruite vânzările pe telefon, astăzi se fac deja cursuri despre vânzări pe chat. Adesea, pentru efectuarea procesului de achiziție nici nu mai este necesară întâlnirea, contactul fizic. Asta înseamnă că cei care discută și răspund comentariilor - trebuie să fie pregătiți să informeze, să consulte, să convingă. 

În cadrul interviului Alexandru Bordea a oferit exemple de răspunsuri care ar putea facilita încheierea tranzacției și ajuta potențialul client să ia o decizie. 

Detalii și răspunsuri la „Cum afacerile să facă  față pandemiei - găsiți în interviul Bani.md”. 

Alte stiri

Joburi de viitor: (17) Eticist al robotului

Eticienii sunt experți în etică. Atunci când o nouă tehnologie sau scenariu implică metode și aplicații emergente și controversate în care există implicații etice sau morale, unui eticist i se solicită frecvent să ofere contribuții.

Joburi de viitor: (16) Programator de computer cuantic

Calculatoarele cuantice utilizează stări cuantice atomice în dispozitive cu temperatură foarte scăzută, folosind mai multe raze laser, cu interacțiuni la nivelul atomilor individuali.

Lipsă de fructe și legume în supermarketurile britanice. Efectele ieșirii din EU

După ce a fost semnat acordul Brexit, mai multe schimbări au intrat în vigoare, printre care și modificări vamale. La apropae două săptămâni după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, efectele sunt vizibile în supermarketurilr britanice. De asemenea, șoferii de camioane din UE sunt obligați să aștepte și zile întregi pentru a avea toate actele în regulă.

De ce cresc prețurile la produsele petroliere? Răspuns de la Veaceslav Ioniță

Mai multe companii au anunțat majorarea prețurilor la produsele petroliere. Benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 17,10 lei, motorina –14,45 lei, iar prețul mediu al gazului lichefiat constituie 10,10 lei.

Ultimele ȘTIRI

Joburi de viitor: (17) Eticist al robotului

Eticienii sunt experți în etică. Atunci când o nouă tehnologie sau scenariu implică metode și aplicații emergente și controversate în care există i...

Joburi de viitor: (16) Programator de computer cuantic

Calculatoarele cuantice utilizează stări cuantice atomice în dispozitive cu temperatură foarte scăzută, folosind mai multe raze laser, cu interacți...

Lipsă de fructe și legume în supermarketurile britanice. Efectele ieșirii din EU

După ce a fost semnat acordul Brexit, mai multe schimbări au intrat în vigoare, printre care și modificări vamale. La apropae două săptămâni după i...

De ce cresc prețurile la produsele petroliere? Răspuns de la Veaceslav Ioniță

Mai multe companii au anunțat majorarea prețurilor la produsele petroliere. Benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 17,10 lei, motorina –14,45 ...

Carburanții, mai scumpi. Benzina A 95 și-a majorat prețul cu peste 1,5 lei

Prețul carburanților este în creștere. Unele stații de alimentare au afișat astăzi noapte prețuri mai mari la motorină, benzină și gaz lichefiat.

Vezi toate știrile