Alexandru Bordea: „Astăzi principala însușire a antreprenorilor este adaptabilitatea”

Cum să reușești să te menții ca și afacere, să păstrezi afacerea existentă și să tinzi să te dezvolți? Trebuie să ai capacitatea de a te adapta rapid, să testezi și să fii la curent cu cele mai noi tehnologii. Nu e complicat, nu-i așa?

Cea mai dificilă întrebare pentru oamenii de afaceri este cea de: „Ce va fi mâine, ce se va întâmpla și cum voi reuși sau nu să fac față pandemiei?”. Piața se schimbă mai repede decât am fost obișnuiți vreodată, iar asta înseamnă că pașii pe care îi întreprinde afacerile trebuie să fie și mai rapizi pentru a face vânzările dorite. 

Business Trainerul și consultantul Alexandru Bordea este de părerea că, la general, afacerile sunt astăzi în situația de a se lupta pentru existență, pentru a nu se îneca. Ca să le reușească, acestea ar trebui să se miște foarte rapid.

 

Testare. Analiză. Reorientare.

„Acum este mai util ca niciodată să se facă testări până se va identifica ce funcționează. Odată identificat instrumentul potrivit - trebuie să fim pregătiți că acesta ar putea funcționa pentru o perioadă foarte scurtă.

 

Resurse Umane.

La capitolul resurse umane, Alexandru Bordea este de părerea că vom reveni în perioada anilor 2010, atunci când angajatorul îți permitea să aleagă angajatul și nu invers, așa cum se întâmpla acum un an. Ar putea să se reducă și salariile în acest sens. 

 

Tehnologii. 

Utilizarea a diverse instrumente de promovare, platforme de vânzări - facilitează procesul. La început nimeni nu a crezut în puterea Facebook, a urmat Instagramul, apoi urmează TikTok. Deși acum nu este un mecanism de setarea a publicității, acesta ar putea apărea în cel mai scurt timp, consideră Alexandru Bordea. 

„Acum nicio platformă socială nu mai vorbește pe gratis despre tine”. 

 

Vânzarea pe chat.

Dacă acum cinci ani au fost promovate și instruite vânzările pe telefon, astăzi se fac deja cursuri despre vânzări pe chat. Adesea, pentru efectuarea procesului de achiziție nici nu mai este necesară întâlnirea, contactul fizic. Asta înseamnă că cei care discută și răspund comentariilor - trebuie să fie pregătiți să informeze, să consulte, să convingă. 

În cadrul interviului Alexandru Bordea a oferit exemple de răspunsuri care ar putea facilita încheierea tranzacției și ajuta potențialul client să ia o decizie. 

Detalii și răspunsuri la „Cum afacerile să facă  față pandemiei - găsiți în interviul Bani.md”. 

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile