Alina Andriuță, despre provocările unui director: La succes sunt toți, la eșec - directorul e responsabil (VIDEO)

Să fii un director, să îți asumi anumite provocări, să știi să delegi, dar și să îți asumi eșecurile, în cazurile în care acestea se întâmplă nu este simplu. Provocările unui conducător pornesc de la responsabilitatea de a planifica, de a pune scopuri, până la a atinge rezultate. Despre acest subiect am discutat în cadrul unui interviu Alina Andriuță, cofondator și director al comunității care creează și dezvoltă afaceri - Angry Business.

Să fii un director, să îți asumi anumite provocări, să știi să delegi, dar și să îți asumi eșecurile, în cazurile în care acestea se întâmplă nu este simplu. Provocările unui conducător pornesc de la responsabilitatea de a planifica, de a pune scopuri, până la a atinge rezultate. Despre acest subiect am discutat în cadrul unui interviu Alina Andriuță, cofondator și director al comunității care creează și dezvoltă afaceri - Angry Business.

A ajuns să dețină funcții de director după ce a lucrat pe poziții de executor, dar și de manager intermediar. A condus până astăzi mai multe proiecte, dar și a oferit consultanță pentru managementul multor afaceri din Republica Moldova.

Despre funcția de director, spune că aceasta înseamnă a fi o persoană cu un simț al responsabilității foarte bine dezvoltat.

„După mine, conducător este un om care are foarte bine dezvoltate abilitățile de inițiativă și responsabilitate. Este foarte ușor să fii condus. Îți spune cineva când să te trezești, ce să faci, cum să-ți planifici ziua, ce rezultate trebuie să dai și este foarte greu de condus în sensul în care trebuie să înțelegi ce trebuie de făcut, când trebuie de făcut, cu ce resurse alocate trebuie de făcut și la ce să te aștepți de la aceste decizii. De aceea zic „nenorocul”. Este destul de greu să conduci pentru că tu ești cel care își asumă responsabilitatea în caz de eșec. La succes sunt toți - toți vor să mănânce din această turtă, din eșec - doar conducătorul. El este responsabil.”

Potrivit Alinei Andriuță, atunci când alegi între funcția de conducător și cea de director, trebuie să analizezi în care dintre ele ești ai eficient pentru companie în acel moment. A fi director înseamnă a mănui cu profesionalism o serie de instrumente și tehnici capabile să îți aducă rezultatele de care ai nevoie. Unui antreprenor, îi sunt mai mut caracteristice calități precum creativitatea, ingeniozitatea, dorința de a schima lucrurile. Un director este cel care trebuie să înțeleagă ce rezultate va aduce fiecare dintre deciziile luate atât pentru afacere, dar și pentru echipă.

Alina Andriuță este de părerea că a fi „director” este o profesie, motiv pentru care această „calitate” poate fi învățată. În afacerea pe care o conduce în prezent, alături de ceilalți cofondatori - Alexandru Bordea și Olga Țăpordei, a și lansat un curs dedicat instruirii directorilor.

Mai multe detalii despre ce înseamnă a fi un director, care este partea „nevăzută” a acestei meserii, dar și despre experiența Alinei Andriuță, vedeți în interviul ce urmează.

Alina Andriuță, despre provocările unui director: La succes sunt toți, la eșec - directorul e responsabil (VIDEO)

 

Alte stiri

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

A fost deschis un cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale de către Minsterul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului din data de 24 septembrie 2020.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile