Bani.md

Alte două cazuri de mituire a polițiștilor: Doi șoferi, în stare de ebrietate, au încercat să scape de sancțiuni

Alte două cazuri de mituire a polițiștilor: Doi șoferi, în stare de ebrietate, au încercat să scape de sancțiuni Foto simbol

Pe parcursul ultimelor zile, de către angajații Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, au fost documentate două cazuri de corupere activă exercitată asupra angajaților Inspectoratului Național de Patrulare.

Astfel, un caz de corupere activă a fost înregistrat și documentat în comun cu organul de urmărire penală al DUP a DGT Sud a CNA și Procuratura Anticorupție Sud, în satul Tomai, raionul Ceadâr – Lunga. 

Potrivit informației parvenite de la polițiștii de patrulare în adresa SPIA, bărbatul intenționa să ofere mijloace bănești în sumă de 5.000 de ruble rusești angajaților INP, pentru ca aceștia ulterior să nu înrgeistreze un caz și să nu tragă la răspundere un conducător auto pentru conducerea unității de transport în stare de ebrietate.

Cel de-al doilea caz, a fost înregistrat și documentat de către angajații SPIA în raionul Anenii-Noi, unde un cetățean, a încercat să corupă oamenii legii, oferindu-le 1000 de lei, pentru a nu întocmi proces-verbal cu privire la contravenție pentru conducerea transportului în stare de ebrietate. 

În rezultatul denunțurilor făcute de către polițiști, ofițerii SPIA al MAI, au întreprins măsuri de investigație şi de urmărire penală, pentru a reține în flagrant delict peroanele vizate.

Pe numele suspecţilor au fost pornite cauze penale, conform indicilor infracţiunii prevăzute de art. 325 alin. (1) Cod Penal (corupere activă), iar în cazul în care vina acestora va fi dovedită în instanţa de judecată, ei riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 100 000 la  200 000 de lei.

Bani.md amintește că ieri a fost anunțată o operațiune desfășurată de către Procurorii anticorupție și ofițerii SPIA, cu suportul tehnic al CNA, în urma căreia au fost reținuți 3 inspectori de patrulare:

Trei angajați ai INP, reținuți! Pândeau șoferii băuți și negociau mite: „-200 de euro e normal?” (VIDEO)

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000