Bani.md

Ambasadorul SUA la București: Este îngrijorător faptul că R. Moldova este în fața României în clasamentul Doing Business

Ambasadorul SUA la București: Este îngrijorător faptul că R. Moldova este în fața României în clasamentul Doing Business foto. adevarul.ro

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat vineri, 3 noiembrie, la „Topul Naţional al Firmelor Private din România”, că trebuie să fie îngrijorător pentru autorităţile de la Bucureşti faptul că Republica Moldova se află în faţa României în ceea ce priveşte climatul de business. Diplomatul american a făcut referire în acest sens la un raport realizat de Banca Mondială, publicat zilele trecute. 

„Un raport publicat acum câteva zile de Banca Mondială privind climatul de business nu doar în România, ci în toate ţările din lume, arată că unele ţări şi-au îmbunătăţit poziţia, inclusiv, spre surprinderea mea, Republica Moldova, care este acum cu puţin mai sus decât România în ceea ce priveşte abilitatea ţării şi a companiilor de a face operaţiuni aici şi a se bucura de un mediu favorabil. Faptul că Republica Moldova are o poziţie mai bună decât România este un lucru care pe mine m-ar îngrijora”, a afirmat Hans Klemm, notează Agerpres.

Doing Business este un clasament internaţional efectuat de Banca Mondială şi reprezintă o carte de vizită la capitolul climatului investiţional. Cu cât poziţionarea Republicii Moldova în acest clasament este mai bună, cu atât mai atractivă este considerată pentru investitori.

Potrivit ratingului Doing Business, Moldova se situează pe locul 44 din 190 de state. Deși România a ocupat anul trecut locul 36, anul acesta pierde nouă poziții și se clasează imediat după Republica Moldova, pe locul 45.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000