Bani.md

Andrian Candu reiterează: În Parlament vor avea loc audieri privind ”furtul miliardului” (VIDEO)

Andrian Candu reiterează: În Parlament vor avea loc audieri privind ”furtul miliardului” (VIDEO)

După ce procurorul general Eduard Harunjen a transmis o scrisoare președintelui Parlamentului că PG se află ”în imposibilitate de a da curs solicitării deputaților privind audierile în dosarul ", astăzi, Andrian Candu anunță că deputații vor audia totuși instituțiile responsabile pe acest subiect. Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe a reprezentanții Coaliției de Guvernare, desfășurată la sediul Partidului Democrat din Moldova (PDM), scrie realitatea.md.

În cadrul unui briefing de presă, Andrian Candu a menționat că audierile vor fi organizate în Parlament, întrucât ”societatea și deputații trebuie să știe despre statutul recuperării activelor fraudate”.

”Sunt mai multe autorități care sunt implicate și dețin informații în tot ceea ce înseamnă investigația fraudei bancare și recuperarea activelor. Subiectul va fi discutat mâine la Biroul Permanent pentru a formula clar care este procedura și mersul acestor audieri. Cu siguranță, audierile se vor desfășura”, a declarat Candu.

 

Amintim că recent, 52 de deputați au votat ca guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, Procurorul General, Eduard Harunjen și șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, să fie audiați în plenul Legislativului, în dosarul „furtului miliardului”. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000