Bani.md

Angajații BNM suspectați că au încălcat legea nu vor mai fi apărați de avocați plătiți din bugetul statului. Chicu promite un proiect în acest sens!

Angajații BNM suspectați că au încălcat legea nu vor mai fi apărați de avocați plătiți din bugetul statului. Chicu promite un proiect în acest sens!

Premierul Ion Chicu susține că Banca Națională a Moldovei (BNM) plătește, inclusiv în prezent, serviciile de avocatură ale angajaților din cadrul instituției bancare, care figurează în dosarul fraudei bancare sau cunoscut în spațiul public ca „furtul miliardului”. Oficialul este nemulțumit și promite, în curând, să fie modificată legislația în acest sens.

Deocamdată, nu este clar ce anume va conține acest proiect. Însă este de menționat că anterior, în cadrul unui interviu cumulativ acordat presei, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, întrebat despre cum protejează Banca angajații în contextul ultimelor evoluții, a răspuns în următorul fel: „Comunicarea angajaților și subdiviziunilor BNM referitor la activitatea băncii are loc în mod centralizat, prin canalele oficiale de comunicare și cu respectarea procedurilor de coordonare și avizare a mesajelor, indiferent de forma acestora. Activitatea BNM este atât de complexă și vizează atât de multe aspecte concomitent, încât rareori o singură persoană posedă tabloul complet și este nevoie de o coordonare interdepartamentală”.

„Banca Națională s-a arătat totdeauna deschisă comunicării. La BNM parvin destul de des interpelări de la deputați, de asemenea, cereri sau ordonanțe din partea organelor de anchetă și la toate se răspunde prompt, exhaustiv și în conformitate cu prevederilor legale”, a punctat Octavian Armașu.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000