Bani.md

Angajații primăriilor din țară vor primi suplimente salariale de până la 50%(VIDEO)

Angajații primăriilor din țară vor primi suplimente salariale de până la 50%(VIDEO)

Angajații administrațiilor publice locale vor primi suplimente salariale. Cu un anunț în acest sens a venit vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, în cadrul briefingului tradițional al partidului.

Potrivit acestuia, problema remunerării foarte slabe a colaboratorilor administrațiilor publice locale a fost discutată în cadrul întâlnirilor cu primarii din țară.

Potrivit acestuia, primul pas spre acordarea suplimentelor salariale pentru angajații primăriilor a fost corectarea Legii bugetului în acest an.

„Au fost alocate mijloace suplimentare pentru a spori plățile salariale în diferite forme pentru colaboratori primăriilor cu până la 50%. Această creștere salarială urmează să fie efectuată din acest an, poate chiar din luna august.

În această săptămâna și săptămâna viitoare urmează să fie aprobate în două lecturi două proiecte de legi care vor face posibilă distribuirea acelor câteva zeci de milioane de lei care au fost bugetate în aceste scopuri”, a declarat Cebotari.

Pentru acest an, reprezentantul PD spune că mijloacele vor fi alocate din bugetul de stat, iar pentru anul viitor aceste plăți suplimentare vor fi generate din câteva alte soluții tehnice care sunt în proces de implementare, inclusiv de către Agenția Servicii Publice, astfel încât să fie crescută baza de formare a propriilor venituri a autonomiilor locale.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000