Bani.md

ANRCETI a ANULAT 3 licențe a 3 companii. Care sunt acestea

ANRCETI a ANULAT 3 licențe a 3 companii. Care sunt acestea
Foto: timpul.md

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) anulat trei licențe a trei companii. Autoritatea a recunoscut nevalabilitatea licențelor de utilizare a resurselor de numerotare deținute de trei furnizori de comunicații electronice.

Astfel, licențele eliberate în anul 2014 companiilor „Spice Telecom”, „Febo Telecom” și „On Net Int” pentru utilizarea unor blocuri de numere telefonice în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice nu mai sunt valabile.

ANRCETI susține că deciziile au fost luate după ce s-a constatat că cei trei furnizori au comis încălcări ale normei legale. Aceștia nu au activat blocurile de numere atribuite în termen de cel mult un an de la data atribuirii lor și nu au notificat Agenția despre acest lucru.

Conform legislației în vigoare, resursele de numerotare telefonică sunt resurse limitate aflate în proprietatea publică a statului și sunt gestionate de către ANRCETI. Ele sunt atribuite de către ANRCETI, la solicitare, furnizorilor de reţele şi servicii publice de comunicaţii electronice în baza procedurii de eliberare a licenţelor de utilizare a resurselor respective. Furnizorii utilizează resursele de numerotare atribuite în scopul furnizării serviciilor publice de comunicaţii electronice.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000