Bani.md

ANRE va examina și aproba mâine noile tarife pentru energia electrică, apă și canalizare

ANRE va examina și aproba mâine noile tarife pentru energia electrică, apă și canalizare

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va examina și decide vineri, 15 iunie 2018, tarifele pentru energia electrică, apă și canalizare. Instituția se întrunește într-o ședință în cadrul căreia vor fi examinate și supuse aprobării următoarele subiecte:

1. cu privire la tarifele de distribuție a energiei electrice și prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice, prestate de către Î.C.S. ,,RED Union Fenosa" S.A. și, respectiv, Î.C.S. ,,Gas Natural Fenosa Furnizare Energie" S.R.L;

2. cu privire la tarifele de distribuție a energiei electrice și prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice, prestate de către S.A. ,,RED Nord" și, respectiv, S.A. ,,FEE Nord";

3. cu privire la tarifele pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate prestat de S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Bani.md amintește că  Î.C.S.”Gas Natural Fenosa Furnizare Energiei” S.R.L  a propus tarife mai mici cu 5,5% pentru consumatorii casnici la furnizarea energiei electrice.

Tarifele la energia electrică ar putea fi micșorate! Gas Natural Fenosa propune prețuri mai mici

Specialiștii ANRE însă, spun că pentru consumatorii casnici, racordați la rețeaua de tensiune joasă, reducerea de tarif ar trebui să fie de 12%, față de 5,5% cât a propus furnizorul.

ANRE: Tariful la energia electrică trebuie să fie mai mic decât cel propus de Gas Natural Fenosa

Ce ține de apă și canalizare, amintim că Apă-Canal solicită majorarea tarifului cu 13,5% față de cel actual. 

Apă-Canal Chișinău solicită majorarea tarifelor la apă și canalizare. Cât ar putea plăti consumatorii

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000