Bani.md

Antreprenorii mici solicită eliminarea constrângerilor la înregistrarea gospodăriilor țărănești

Antreprenorii mici solicită eliminarea constrângerilor la înregistrarea gospodăriilor țărănești

Afacerile dezvoltate pe loturi de pământ de lângă casă nu pot fi înregistrate ca gospodării țărănești. Acestă formă de activitate o pot obține doar afacerile ce sunt organizate pe terenuri agricole din extravilan, se arată într-un comunicat distribuit de Consiliul Economic de pe lângă prim-ministru. 

Antreprenorii consideră, însă, că această prevedere este lipsită de sens și îi împiedică să-și deschidă o afacere mică, cum ar fi de exemplu creșterea florilor. Subiectul a fost discutat pe platforma Consiliul Economic de pe lângă prim-ministru, cu participarea reprezentanților mai multor autorități publice. Potrivit unui comunicat de presă publicat, Ministerului Economiei și Infrastructurii, dar și Serviciului Fiscal de Stat susțin poziția antreprenorilor.

Totuși, oficialii de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului sunt mai reticenți la acest subiect. Aceștia consideră că, odată cu permiterea înregistrării gospodăriilor țărănești pe loturile de lângă casă apare riscul creării fermelor de animale, serelor în intravilan. Aceasta va provoca deșeuri animale și folosirea substanțelor chimice în imediata apropierea a locuitorilor urbei.

Participanții la ședință au fost de acord că trebuie elaborată o analiză a impactului de reglementare pe marginea acestui subiect. Aceasta va echilibra riscurile în selectarea soluțiilor de eliminare a constrângerilor pentru antreprenori.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000