Apple confirmă în liniște caracteristica secretă strălucitoare pentru iPhone 12

16 Iul. 2021, 10:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
16 Iul. 2021, 10:18 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Ieri, Apple a anunțat un accesoriu pentru baterie pentru telefoanele din seria iPhone 12. Este un pachet de baterii MagSafe care face clic pe partea din spate a iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max. Se conectează magnetic și reîncarcă telefonul fără fir.

Documentul explică modul în care funcționează acumulatorul, cum puteți încărca iPhone-ul cu sau fără carcasă, dar ar trebui să eliminați orice carduri de credit sau alt element atașat la telefon.

 

Dar, de asemenea, spune că puteți încărca atât iPhone, cât și acumulatorul în același timp.

Iată ce se scrie:

„Dacă atât iPhone-ul, cât și MagSafe Battery Pack trebuie încărcate, le puteți încărca în același timp. Atașați pachetul de baterii MagSafe la iPhone și apoi conectați pachetul de baterii MagSafe la un adaptor de alimentare. Folosind un adaptor de alimentare de 20W sau mai mare, MagSafe Battery Pack vă poate încărca iPhone-ul cu o încărcare de până la 15W.”

Continuare:„ Puteți încărca ambele dispozitive dacă atașați MagSafe Battery Pack la iPhone, apoi conectați iPhone-ul într-o sursă de energie. S-ar putea să doriți să încărcați în acest fel dacă trebuie să vă conectați iPhone-ul la un alt dispozitiv în timpul încărcării, de exemplu, dacă utilizați CarPlay cu fir sau transferați fotografii pe un Mac. ”

O astfel de caracteristică este posibilă numai dacă iPhone-ul acceptă încărcarea inversă, lucru despre care s-a vorbit mult timp, dar despre care Apple nu a recunoscut niciodată. Au existat chiar indicii în depunerile FCC de anul trecut care sugerează că capacitatea era acolo, doar că nu era activă.

Unii bănuiau că va fi activat pentru a reîncărca AirPods sau un Apple Watch, dar niciunul dintre aceste lucruri nu s-a adeverit, (sau cel puțin nu încă).

În schimb, odată cu sosirea pachetului de baterii MagSafe, Apple a dezvăluit o capacitate care fusese doar suspectată până acum.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală