Apple va lansa un nou iPhone în primăvară. Modelul este cunoscut ca fiind cel mai accesibil smartphone al companiei

10 Ian. 2022, 17:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Ian. 2022, 17:38 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

De regulă, Apple lansează noile serii de iPhone toamna pentru a prinde cele mai mari vânzări ale anului, generate de sărbătorile de iarnă. Însă, există şi o excepţie, numită iPhone SE.

Un nou model iPhone SE va fi lansat în primăvară, fie în martie, fie în aprilie, susţin sursele celor de la Bloomberg. Principalele noutăţi vor fi suportul 5G şi chipset-ul. Cel mai probabil, Apple va pune pe iPhone SE acelaşi chipset care se regăseşte pe iPhone 13, A15, care este şi cel mai puternic chipset al companiei americane le această oră.

Pentru ca autonomia să nu fie afectată negativ de adăugarea modemului 5G, aproape sigur, Apple va folosi pe viitorul smartphone o baterie mai mare decât în cazul versiunii anterioare.

Apple ar putea creşte şi spaţiul de stocare, de la un deja insuficient 64GB la un mai rezonabil 128GB. Alte îmbunătăţiri ar putea viza partea foto, însă există un mare semn de întrebare în această privință.

Altfel, se pare, viitorul iPhone SE va folosi acelaşi design ca modelele anterioare, bazat pe scheletul iPhone 8, care şi el are deja o vechime de cinci ani.

Rămâne de văzut dacă se va păstra preţul de 400 de dolari (pentru versiunea de bază), preţul fiind elementul cheie pentru succesul lui iPhone SE, cel mai accesibil smartphone Apple.

Realitatea Live

23 Mai 2022, 11:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mai 2022, 11:37 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia rămâne fără reactivi pentru analize medicale, materiale pentru stomatologie și întreruperea medicală a sarcinilor nedorite. Aceste probleme în domeniul medical s-au abătut asupra rușilor din cauza sancțiunilor impuse de Occident după invazia Ucrainei.

Eșecul înlocuirii importurilor se simte serios în medicină. Peste 63% dintre angajații laboratoarelor medicale au raportat probleme cu aprovizionarea cu reactivi, echipamente și consumabile, potrivit unui sondaj realizat de compania Action Medicine.

Respondenții indică absența și întârzierea regulată a reactivilor și consumabilelor. 49,2% dintre respondenți au vorbit despre întreruperi în aprovizionare, 20% – despre oprirea lor completă. Doar 5,4% nu au văzut nicio schimbare în munca lor.

Fiecare al cincilea laborator din Rusia a rămas complet fără echipamente, reactivi sau consumabile.

Locuitorii Rusiei și ai capitalei se confruntă deja cu consecințele penuriei. Una dintre pacientele policlinicii din Moscova a declarat că nu a putut obține o trimitere de la medic pentru un test general de sânge din cauza lipsei de reactivi.

Probleme similare sunt observate în alte instituții medicale. De exemplu, pentru analize de sânge, majoritatea consumabilelor: ace, eprubete și reactivi erau achiziționate de laboratoare din străinătate.

După epuizarea aprovizionării cu materiale și instrumente de la furnizori, medicii stomatologi vor extrage dinții și vor pune obturații cu silicină și silydont și le-au transmis rușilor să uite de stomatologia estetică.

„Ace, mănuși, material de obturație, mase ceramice, material de amprentă, consumabile pentru endodonție – absolut totul este de import”, spune Vladimir Akhutin, directorul general al clinicii medicale Allegro.

În plus, la mijlocul lunii mai a devenit cunoscut faptul că în Rusia există o lipsă de medicamente pentru avortul medical în stadiile incipiente. Acest lucru se datorează dificultăților în furnizarea substanței active mifepristonă. Dacă problema nu se rezolvă în viitorul apropiat, femeile din Rusia vor fi obligate să recurgă la o procedură de chiuretaj pentru a întrerupe o de sarcină.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău