Bani.md

Aproape un sfert din monedele virtuale Bitcoin sunt blocate. Cazul unui galez care şi-a aruncat harddisk-ul calculatorului a devenit celebru

Aproape un sfert din monedele virtuale Bitcoin sunt blocate. Cazul unui galez care şi-a aruncat harddisk-ul calculatorului a devenit celebru  Foto simbol

Multiplele măsuri de securitate folosite de Blockchain, tehnologia care stă la baza monedei virtuale, fac aproape imposibilă accesarea a aproape un sfert din monedele Bitcoin generate, fiind deja celebru cazul unui galez care şi-a aruncat harddisk-ul calculatorului folosit pentru minarea a 7.500 de monede Bitcoin, care în ziua de azi ar fi valorat 131 de milioane de dolari, scrie News.ro.

Conform Chainanalysis, o companie care monitorizează transferurile monedelor virtuale cu ajutorul aşa-numitor portofele electronice, 23% din toată masa de Bitcoin este blocată sub multiplele straturi de securitate.

În total, se estimează că sunt blocate 3 milioane de monede care valorează, la valoarea actuală, aproximativ 52 de miliarde de dolari.

Victimele sunt persoane care fie şi-au pierdut parola, fie nu mai deţin cheia privată a sistemului folosit pentru minare. În cazul în care posesorii nu recuperează parola şi cheia privată, monedele sunt pierdute definitiv, neexistând alte mijloace de recuperare.

Un caz celebru deja este cel al lui James Howells, un galez care şi-a aruncat harddisk-ul calculatorului folosit pentru minarea a 7.500 de monede Bitcoin, care în ziua de azi ar fi valorat 131 de milioane de dolari.

Aruncând harddisk-ul, acesta a pierdut aşa-numita cheie secretă de identificare şi nu poate dovedi că este posesorul de drept al monedelor respective. În prezent, Howells aşteaptă permisiunea autorităţilor locale pentru a căuta la groapa de gunoi, în speranţa că harddisk-ul, dacă va fi găsit, va şi funcţiona.

Problema vine chiar din marele avantaj pe care moneda virtuală îl promite: eliminarea intermediarilor. Neexistând o bancă ce ţine evidenţa, utilizatorul este singurul care deţine mijloacele (parola şi cheia secretă) de probare a posesiei.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000