ARATĂ BESTIAL! 10 cele mai scumpe automobile din lume. Clasament și FOTO

30 Mart. 2021, 14:16
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Mart. 2021, 14:16 // Au Bani //  MD Bani

Cel mai rapid Mercedes, noua mașină sport de la creatorul McLaren F1, hypercarul cu diamant și alte modele – obscen de scumpe: le găsești în această listă.

Situația economică dificilă cauzată de pandemia de coronavirus, în mod clar, nu este favorabilă premierelor de lux. Segmentul de mașini ultra-scumpe nu a făcut excepție aici – în clasamentul 2021, primele locuri sunt ocupate de modele care au fost prezentate chiar înainte de pandemie.

Mercedes-AMG One

Super-hibridul Mercedes-AMG One nu a fost încă prezentat oficial, dar toate cele 275 de exemplare de mașini noi au fost deja epuizate. Germanii au promis că cumpărătorii care au plătit 2,5 milioane de euro pentru fiecare mașină își vor primi automobilele anul viitor. Noutatea ar trebui să devină cel mai puternic model al mărcii germane din istorie și una dintre cele mai rapide mașini de producție din lume.

Mercedes-AMG One va putea accelera de la zero la prima „sută” în aproximativ 2,5 secunde, iar accelerarea la 200 km/h nu va dura mai mult de șase secunde. Viteza maximă a hypercarului va depăși 350 km/h.

Aston Martin Valkyrie

Lansarea Aston Martin Valkyrie ar trebui să înceapă în curând. În acest moment, toate cele 150 de exemplare ale noutății au fost deja vândute. Cererea pentru hypercar, care costă mai mult de 3 milioane de euro, a fost atât de mare încât britanicii au fost obligați să selecteze în mod independent viitorii proprietari pentru ca mașina să cadă pe mâinile potrivite. Aston Martin Valkyrie este echipat cu o unitate hibridă de 1.176 cai putere. Clienții pot comanda opțional pachetul AMR Track Performance, care include frâne din titan, roți și suspensii personalizate.

Gordon T.50

Gordon Murray Automotive, deținut de inginerul șef McLaren F1 Gordon Murray, a creat cupa sport T.50. Șasiul și caroseria mașinii sunt realizate complet din materiale compozite, datorită cărora greutatea noutății nu depășește 1000 de kilograme. Designul este ecoul lui McLaren F1, care a deținut titlul de cea mai rapidă mașină rutieră din lume între 1993 și 2005.

Supercarul a fost echipat cu un motor V12 care dezvoltă 663 CP. și cuplu de 467 Nm. Una dintre caracteristicile principale ale T.50 este ventilatorul mare din spate cu conducte de aer active. În total, Gordon Murray Automotive intenționează să producă 100 de exemplare ale T.50, fiecare începând de la 3,1 milioane de dolari. Primele mașini vor fi livrate clienților abia anul viitor.

Lykan HyperSport

Costul mașinei sportive Lykan HyperSport de la compania libaneză W Motors și studioul de design italian StudioTorino este de aproximativ 3,4 milioane de dolari. Mașina, care poartă titlul neoficial de „primul supercar arab”, a câștigat faima grație filmărilor din a șaptea parte a filmului de cult „Fast and Furious”.

Lamborghini Veneno

Hipercarul Lamborghini Veneno a fost lansat în 2013 pentru cea de a 50-a aniversare a celebrului brand, într-un tiraj de 14 exemplare. Mașina a fost prezentată cu o caroserie coupe și roadster la un preț de puțin sub 4 milioane de euro. Mașina este echipată cu un motor de doisprezece cilindri de 6,5 litri, cu 750 de cai putere. Accelerarea Veneno la 100 km/h durează doar 2,8 secunde, iar viteza maximă este de 355 km/h.

Koenigsegg CCXR Trevita

Există doar două hyper-mașini Koenigsegg CCXR Trevita în lume. O caracteristică specială a modelului este un corp din fibră de carbon cu un strat de diamant. Drept urmare, din cauza dificultății în producerea unui astfel de strat, suedezii au refuzat să elibereze al treilea exemplar al mașinii. Koenigsegg CCXR Trevita este alimentat de un V8 twin-turbo de 4,8 litri cu 1.018 cai putere. Prețul mașinii este de 4,8 milioane de dolari. Cu toate acestea, nu cu mult timp în urmă, compania californiană Luxury Lease Partners s-a oferit să dea cu chirie mașinile suedeze. Pentru o lună de utilizare a Koenigsegg CCXR Trevita va trebui să plătiți 24.000 USD.

Pagani Zonda HP Barchetta

Supercarul Pagani Zonda HP Barchetta a fost lansat în doar trei exemplare. Mai mult, unul dintre acestea a mers la însuși Horatio Pagani. Încă două mașini în valoare de 15 milioane de euro și-au găsit rapid cumpărătorii, ale căror nume sunt necunoscute. Caroseria deschisă a mașinii este realizată din materiale compozite. HP Barchetta a primit un motor V12 de 800 de cai putere și o transmisie manuală cu șase trepte.

Bugatti Centodieci

Hypercarul Bugatti Centodieci a fost lansat într-o ediție limitată de doar zece piese în onoarea modelului EB110 din 1992. Mașina costă 8 milioane de euro, iar una dintre ele a fost cumpărată de Cristiano Ronaldo. Hypercarul este alimentat de un motor cu patru turbine W16, cu o capacitate de opt litri care dezvoltă 1600 de cai putere. Bugatti Centodieci este capabil să accelereze de la zero la prima „sută” în 2,4 secunde, iar viteza sa maximă este de 380 km/h.

Rolls-Royce Sweptail

Cea mai scumpă mașină Rolls-Royce rămâne coupe-ul Sweptail. Mașina a fost asamblată manual pentru o comandă privată și a fost proiectată în stilul modelelor mărcii din anii 1930. Potrivit datelor neoficiale, Sweptail a costat clientul 11,2 milioane de euro. Rolls-Royce până în prezent nu a anunțat prețul exact pentru mașina de lux. Automobilul are cea mai mare grilă de radiator din istoria modernă Rolls-Royce, iar coada Sweptail este inspirată de forma-pupa a unui iaht de curse.

Bugatti La Voiture Noire

Primul loc în clasamentul celor mai scumpe mașini este deținut de unicul hipercar Bugatti La Voiture Noire, construit într-un singur exemplar. O mașină cu un motor de 1500 CP și care a fost prezentată în 2019 la Salonul Auto de la Geneva. După premieră, mașina a fost achiziționată de un cumpărător misterios cu 11 milioane de euro. La Voiture Noire se bazează pe hypercarul Chiron, dar a primit modificări majore de design. Toate părțile Bugatti La Voiture Noire sunt fabricate manual.

Realitatea Live

18 Sept. 2024, 17:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Sept. 2024, 17:22 // Actual //  Lupu Eduard

Asociația Forța Fermierilor a anunțat că agricultori din mai multe raioane ale Republicii Moldova, după două zile de proteste la nivel local, se simt ignorați de autorități. Aceștia se declară dezamăgiți că președinta Maia Sandu nu a răspuns solicitărilor lor și că nu a existat niciun anunț referitor la retrimiterea legii secetei în Parlament, lege despre care fermierii susțin că a fost adoptată în grabă, fără consultări.

Ca răspuns, fermierii au decis să își continue protestele și au planificat o manifestație în fața Președinției pe 19 septembrie, la ora 12:00. Un grup de reprezentanți ai agricultorilor va încerca să discute direct cu președinta țării, solicitând modificarea legii secetei conform propunerilor Asociației Forța Fermierilor. Între timp, tehnica agricolă rămâne amplasată pe marginea drumurilor, iar alte raioane urmează să se alăture protestelor în zilele următoare.

Fermierii cer ca legea să fie returnată în Parlament pentru a fi modificată de urgență, astfel încât să reflecte cerințele și nevoile agricultorilor afectați de secetă.

Legea votată vineri de Parlament prevede suspendarea pe șase luni a datoriilor agricole. Conform reprezentanților fermierilor, doar 20% dintre agricultori vor beneficia de această măsură, iar după expirarea termenului de suspendare, mulți dintre aceștia riscă să intre în insolvență din lipsa resurselor financiare pentru a-și plăti datoriile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău