Bani.md

Armașu: Sperăm că vom avea un memorandum cu FMI, în toamnă cel târziu

Armașu: Sperăm că vom avea un memorandum cu FMI, în toamnă cel târziu
Foto: prime.md

Republica Moldova ar putea avea un acord semnat cu Fondul Monetar Internaţional în toamna acestui an, speră ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu. Acesta s-a rexpus cu referire la documentul mult-discutat după conferința „Perspective în fiscalitate – 2016”.

Totodată, acest lucru s-ar putea realiza în cazul în care autoritățile de la Chișinău vor implementa un plan de acțiuni în vederea redresării situației economice din țară, agreat cu FMI. 

Armașu a declarat că „urmează o perioadă mai lungă în care vom munci, în care vom implementa acest plan de acţiuni pe care îl vom agrea cu dumnealor. În măsura în care planul va fi implementat, va fi elaborat și memmorandumul, acordul cu FMI şi sperăm că în mijlocul anului sau la toamnă cel târziu să avem un memorandum semnat cu Fondul", a spus ministrul Finanţelor.  

Bani.md menționează că începerea negocierilor cu FMI este un lucru important atât din vederea obținerii unei certitudini mai mari cu referire la Acordul Republica Moldova- Fondul Monetar Internațional, dar și datorită faptului că inițierea negocierilor ar putea fi un motiv pentru ca mai mulți donatori externi să deblocheze finanțările pentru Moldova. 

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000