Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane civile. Cu o declarație în acest sens a venit astăzi Ministerul Apărării al Azerbaidjanului.

Ca urmare a bombardamentelor intensive au fost înregistrate persoane civile decedate rănite. De asemenea, s-au făcut pagube grave infrastructurii civile.

Șeful Departamentului de politică externă al administrației, asistent al președintelui Azerbaidjanului, Hikmet Hajiyev, a făcut următoarea declarație:

„Potrivit Ministerului Apărării, la 27 septembrie, la 06:00, forțele armate armene, încălcând grav regimul de încetare a focului, au tras asupra pozițiilor armatei azere situate în zona frontală, satele Gapanli, regiunea Terter, Chiragly și Orta Garvyand, regiunea Aghdam, regiunea Alkhanly, regiunea Fizuli , Shukurbeyli și Jojug Marjanli din regiunea Jebrail cu utilizarea armelor de calibru mare, a mortarelor și a instalațiilor de artilerie în diverse scopuri.

Bombardarea obiectelor și a civililor care trăiau dens în zona frontului de către forțele armate din Armenia a fost efectuată în mod deliberat și intenționat. Există date despre decese și răniți în rândul populației civile și a personalului militar. Numeroase case și obiecte civile au fost grav avariate. Forțele armate din Armenia continuă să tragă intens asupra pozițiilor și așezărilor noastre situate în zona frontului.

Bombardarea deliberată a așezărilor, civilii reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional umanitar, inclusiv a Convențiilor de la Geneva din 1949.  Grevele forțelor armate armene asupra pozițiilor armatei azere, bombardarea civililor și a obiectelor din armele de calibru mare este un act al următoarei agresiuni militare a Armeniei împotriva Azerbaidjanului, în conformitate cu dreptul internațional.

Forțele armate ale Republicii Azerbaidjan iau măsurile necesare pentru a preveni următoarea agresiune militară a Armeniei și pentru a asigura siguranța populației civile. Azerbaidjanul a avertizat în repetate rânduri comunitatea internațională despre pregătirea Armeniei pentru punerea în aplicare a următorului act de agresiune și război. Azerbaidjanul a declarat în repetate rânduri că agresiunea militară în curs de desfășurare a Armeniei împotriva Azerbaidjanului, prezența forțelor armate ale Armeniei în teritoriile ocupate din Azerbaidjan este principala amenințare la adresa păcii și stabilității regionale. În contextul dezbaterii generale a celei de-a 75-a sesiuni a Adunarea Generală a ONU, lupta împotriva pandemiei COVID-19 în lume, conducerea politico-militară din Armenia a recurs la aventuri și provocări militare regulate. Prin aceste acțiuni, conducerea armeană demonstrează încă o dată lipsa de respect față de dreptul internațional, Carta ONU și comunitatea internațională.

Toată responsabilitatea pentru situația actuală și dezvoltarea ulterioară a evenimentelor revine în întregime conducerii politico-militare a Armeniei."

Pentru a suprima activitatea de luptă a forțelor armate din Armenia și pentru a asigura siguranța populației civile, comanda armatei azere a decis să înceapă o operațiune contraofensivă de-a lungul întregului front”, se precizează în declarație. .

De asemenea, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat că „armata azeră nu vizează populația civilă, obiectele civile și infrastructura civilă.

„Spre deosebire de Armenia, Azerbaidjanul respectă cerințele prevederilor dreptului internațional umanitar, inclusiv ale Convențiilor de la Geneva, în timpul operațiunilor militare. Armata armeană își așează în mod deliberat punctele de tragere în interiorul și în apropierea așezărilor. Armata azeră solicită populației civile din teritoriile ocupate să stea departe de facilitățile militare ”, spune Ministerul Apărării.

Amintim că, în această vară a izbucnit din nou nonflictul înghețat dintre Armenia și Azerbaidjan.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile