AȘA NU! Un recrutor de top de la Amazon dezvăluie greșeala de interviu care te poate costa slujba

08 Oct. 2021, 16:03
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Oct. 2021, 16:03 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Fiecare secundă contează pentru a face o primă impresie în timpul unui interviu de angajare. Intervievatorii vor acorda atenție chiar și detaliilor minore, cum ar fi postura și contactul vizual, deoarece vor stabili dacă sunteți sau nu potrivit pentru post.

Potrivit unui recrutor senior de la Amazon, mulți dintre candidați fac o greșeală care îi poate costa slujba – folosesc cuvinte neadecvate.

„Cl mai mult urăsc când candidații folosesc cuvinte necenzurate sau limbaj neadecvat în timpul unui interviu”, spune el. „Este un turnoff major, nu merge prea bine sau nu se simte deloc profesionist”, a declarat DJ Cabeen pentru CNBC Make It.

Potrivit recrutorului de la Amazon, această greșeală este făcut atât de tineri fără experiență cât și de cei cu o vastă experiență în spate.

„Recrutez de mai bine de 10 ani și nu vă pot spune câte interviuri am avut cu candidați care folosesc cuvinte necenzurate”, spune Cabeen. „Nu sunt doar candidați tineri, sunt și candidați mai în vârstă, cu foarte multă experiență.”

O altă gafă pe care Cabeen a observat-o în timpul interviurilor este că candidații se prezintă fără să știe informații de bază despre echipa sau rolul pentru care candidează.

„Să pregătești bine pentru aceste interviuri este ceva ce, din păcate, mulți oameni nu înțeleg”, spune el.

Cabeen recomandă persoanelor interesate de un post de muncă să afle mai multe despre companie și despre postul de muncă pentru care candidează.

De asemenea, Cabeen recomandă un alt mod ușor de a ieși în evidență în orice interviu de angajare: găsiți ceva în comun cu intervievatorul, cum ar fi un hobby preferat sau un loc în care ați locuit amândoi.

„Acele mici puncte de legătură fac conversația să se simtă mai confortabilă și îmi arată că oamenii au acordat cu adevărat timp pentru a se pregăti pentru acest interviu, ceea ce mă impresionează întotdeauna”, spune el. „De asemenea, mă liniștește mai mult, deoarece intervievatorii devin nervoși și la aceste conversații, chiar dacă le facem toată ziua!”

 

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 12:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Mart. 2023, 12:35 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele Consiliului UE, Charles Michel, vine marți la Chișinău. Informația despre vizită a fost făcută de autoritățile europene, scrie Realitatea.md.

Instituțiile de la Chișinău nu au informat încă despre întrevederi. Conform Consiliului, urmează discuții cu Maia Sandu, Dorin Recean și Igor Grosu.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Vizita începe la ora 11:40, cu o întâlnire cu șefa statului. Va urma o conferință de presă la 12:50, discuții comune cu președinta și premierul, întrevederea cu șeful Legislativului și altă discuție cu premierul.

Ultima întrevedere este programată pentru ora 15:30. Care vor fi subiectele dialogului deocamdată nu se cunoaște. Conform Consiliului UE, luni, cu o zi înainte de vizita la Chișinău, Michel se va întâlni cu președintele și premierul României.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău