Bani.md

Amazon, în mijlocul unui scandal! Asistentul digital Alexa a înregistrat o conversație privată și a trimis-o unor persoane

Amazon, în mijlocul unui scandal! Asistentul digital Alexa a înregistrat o conversație privată și a trimis-o unor persoane foto simbol

Asistentul personal digital al companiei Amazon este acuzat că ar fi înregistrat o discuție privată, pe care ulterior ar fi trimis-o unor anumite persoane. Asta deși Amazon dădea asigurări că boxa portabilă inteligentă nu înregistrează în permanență, ci doar atunci când aude cuvântul „Alexa”.

Danielle, o utilizatoare din Portland, Oregon, și-a cumpărat dispozitive Echo pe care le-a pus în fiecare odaie, acceptând declarațiile reprezentanților Amazon, precum că dispozitivul nu înregistrează non-stop. Totuși, femeia a cerut companiei să investigheze, după ce o discuție privată pe care a avut-o cu soțul ei a fost înregistrată de către dispozitiv și a fost trimisă unui număr aleatoriu de persoane din agendă, fără permisiunea acestora, scrie The Guardian.

Situația a fost descoperită după ce Danielle a primit un apel de la unul dintre colegii soțului ei, care i-a spus să-și deconecteze dispozitivul Alexa imediat, menționând că a auzit toată discuția: „Ați vorbit despre podele din lemn tare”, i-a spus acesta.

„Este o invazie a vieții private. Imediat mi-am spus că nu voi mai conecta dispozitivul niciodată pentru că nu pot avea încredere în el”, a declarat Danielle presei.

Un reprezentant al companiei Amazon a confirmat că discuția a fost înregistrată și trimisă unui număr de persoane și și-a cerut scuze, însă nu a furnizat nicio informație despre motivul pentru care dispozitivul a făcut asta. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că „a fost o situație extrem de rară".

Ulterior, un purtător de cuvânt al companiei Amazon a oferit o declarație actualizată, explicând de ce crede că Alexa a transmis conversația:

"Echo s-a „trezit” din cauza unui cuvânt din conversația de fundal care seamănă cu „Alexa”. Apoi, conversația a fost percepută ca o solicitare de trimitere a mesajului. În acel moment, Alexa a spus cu voce tare "Cui?". În acest moment, conversația de fundal a fost interpretată ca un nume în lista de contacte. Alexa a întrebat apoi cu voce tare, "[nume de contact], nu-i așa?", iar Alexa a interpretat conversația de fundal drept "o confirmare".

Recunoscând improbabilitatea acestei serii de neajunsuri, reprzentanții au adăugat că Amazon „evaluează opțiunile pentru a face astfel de cazuri mai puțin probabile".

Amazon Echo este un gadget inteligent, care printr-un asistent virtual numit Alexa, Echo poate răspunde la întrebări pe diverse subiecte, poate reda ştiri sau articole de pe Wikipedia şi poate răspunde la întrebări cât se poate de precise, de tipul câte linguriţe se află într-o lingură.

Mai mult decât atât, această boxă devine mai deşteaptă cu cât este folosită mai mult şi se obişnuieşte mai bine cu stilul de a vorbi a persoanei care o foloseșt. Întregul produs este construit în jurul comenzilor vocale, deşi momentan nu ştie decât engleză. Are ascunse şapte microfoane omni direcţionale capabile să urmărească vocea, indiferent unde sunteţi în cameră şi indiferent dacă în momentul în care vorbiţi este redată muzică la un volum destul de ridicat.

Amazon, în mijlocul unui scandal! Asistentul digital Alexa a înregistrat o conversație privată și a trimis-o unor persoane

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000