ASP reclamă un interes sporit din partea politicului față de activitatea instituției, fapt ce i-ar afecta imaginea

14 Mai 2021, 10:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
14 Mai 2021, 10:15 // Actual //  Otilia Cotruța

Agenția Servicii Publice (ASP) a venit cu un apel la corectitudine și solicită politicienilor să nu admită atragerea instituției în „jocuri politice, indiferent de interesele pe care le propagă”. Mesajul a fost lansat de ASP în contextul interesului sporit în ultima perioadă a actorilor politici pe care-l manifestă către instituție, fapt ce ar discredita întreprinderea prin mesajele distorsionate și incorecte, afirmă Agenția.

„Constatăm un interes sporit în ultima perioadă din partea politicului. Considerăm absolut firesc ca aleșii poporului să monitorizeze și să se intereseze, cu scop de interes public, despre activitatea ASP, inclusiv despre aspectele financiare care au tangență directă cu interesele cetățenilor. Totodată, considerăm inadmisibile declarațiile politice și interpretările eronate care se fac în acest context și care, în mare parte, induc în eroare opinia publică, creând o imagine distorsionată a ASP și a serviciilor prestate de Agenție, aceste acțiuni conducând inevitabil la decredibilizarea instituțiilor de stat”, se arată într-o notă informativă a ASP, citează Realitatea.md.

Astfel, ASP declară că își exprimăm în mod repetat disponibilitatea de a oferi informații corecte oricărei persoane interesate de activitatea instituției, inclusiv instituțiilor mass media și în special politicienilor.

Amintim că, recent, deputatul PAS, Radu Marian a anunțat despre faptul că ASP a lansat o licitație gigantică, în valoare de aproape 500 milioane de lei, pentru procurarea blanchetelor pentru actele de identitate, permise de conducere şi certificate de înmatriculare, pe timp de pandemie, când bugetul public național este unul auster. De asemenea, deputatul a acuzat conducerea ASP că „s-ar grăbi să procure un astfel lot mare de blanchete din considerentul că ar fi cointeresați financiar acum, când este instabilitate politică în țară”.  Astfel, a solicitat ASP să oprească licitația pornită.

Drept reacție, ASP a declarat că acest lucru s-a făcut din considerentul evitării riscului de epuizare a stocului, fapt ce ar duce la imposibilitatea de a emite actele respective, precum și din cauza că, achiziționarea, producerea și oferirea acestor bunuri durează de la 6 la 12 luni.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală