Bani.md

Atenție la semnarea contractelor de vacanță! Ce a pățit o familie care urma să se odihnească în Egipt

Atenție la semnarea contractelor de vacanță! Ce a pățit o familie care urma să se odihnească în Egipt foto simbol

O familie din Chișinău a achitat 22.500 lei pentru prestarea unor servicii turistice. Aceștia au ales ca destinație Egiptul, însă vacanța le-a fost dată peste cap din cauza perfectării necorespunzătoare a actelor.

Ajunși în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, acestora li s-a cerut viza turistică, pe care unul dintre cei patru membri ai familiei nu o avea (femeia). Din cauza deținerii unei alte cetățenii, acesteia nu i-a fost explicată corect procedura de obținere a vizei.

În aceste condiții, pentru a nu pierde oferta de vacanță, aceștia s-au hotărât să meargă în vacanță doar 3 membri ai familiei. În această perioadă de timp, consumatoarea a încercat să-și revendice drepturile, solicitând de la agentul economic restituirea contravalorii pentru serviciul neprestat. De cealaltă parte, prestatorul de servicii a refuzat să remedieze situația, motivând faptul că, consumatorii au fost informați despre toate detaliile ce țin de prestarea serviciilor.

Ulterior, familia a apelat la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, unde a găsit suportul necesar spre a rezolva conflictul pe cale amiabilă. Astfel, compania a întreprins măsurile necesare, oferindu-le consumatorilor o despăgubire de 7.300 lei. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000