Atenţionări pentru echinocţiul de toamnă. Despre ce este vorba?

23 Sept. 2021, 13:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Sept. 2021, 13:30 // Actual //  Lupu Eduard

Când ziua începe să devină mai scurtă ca noaptea, avem şi Lună plină, iar în câteva zile, Mercur devine retrograd, motiv pentru care trebuie să fim pregătiţi şi atenţi, ca să nu ajungem într-o situaţie critică, spun astrologii, citați de antena3.ro.

În plus, dacă în septembrie facem o greşeală, o să tragem ponoase mari după, pentru că “Luna neagră este foarte aproape de destin”, a atras atenţia astrologul Cristina Demetrescu, miercuri, la Antena 3.

Începând de duminică, Mercur devine retrograd pentru mai mult de trei săptămâni.

“A fost o Lună plină în zodia Peşti, axa Fecioară-Peşti este o axă care patronează din punct de vedere astrologic domeniul medical. Cu această Lună plină putem să ne bucurăm din orice alt motiv spiritual, artistic, creativ, dar dacă privim lucrurile din punct de vedere medical şi al acestei evoluţii, o Lună plină într-o zodie medicală poate să aducă un vârf, o amplificare.

De asemenea, este şi un moment în care zodiile duble şi această Lună plină tot pe zodii duble vorbeşte foarte mult despre ignoranţă. Zodiile duble înseamnă că întotdeauna există o alternativă, nu este o situaţie blocantă cum a fost până în momentul acesta când nu existau soluţii şi atunci cred că depinde de noi.

În sensul bun al lucrurilor, această Lună plină poate să ne aducă un efect mai lung şi o atenţie şi conştientizarea asupra domeniului medical, pentru că aceasta este prioritatea la momentul acesta.

Mercur retrograd care va fi între 26 septembrie şi 18 octombrie se produce în zodia Balanţei şi are o mare influenţă.

Fără o încurajare, o atenţionare din partea unor persoane care sunt autorizate să facă anumite lucruri, probabil că lucrurile nu se vor mişca şi dacă e să vorbim în contextul actual, cred că aceasta este prioritatea, ca să nu ajungem într-o situaţie critică.

Luna septembrie vine încă de la începutul lunii cu o conjunctură foarte riscantă. Şi anume, se spune că dacă faci aici o greşeală, la nivel de lună septembrie, Luna neagră fiind foarte aproape de destin, o să tragi foarte mult după.

Şi, atunci, dacă se mai poate face ceva în momentul de faţă, cred că cu puţină implicare şi mobilizare şi schimbare de atitudine şi de strategie sunt convinsă că acel Mercur retrograd nu o să vină cu nişte regrete, că n-am vorbit la timp”, a explicat astrologul Cristina Demetrescu.

 

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Oct. 2021, 18:05 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală a semnat ordinul, iar prin urmare elevii din Chișinău, Bălți și UAT Găgăuzia vor reveni în sălile de clasă abia din data de 8 noiembrie.

Se întâmplă după ce membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică au recomandat ministerului să examineze această posibilitate în contextul în care situația epidemiologică din aceste teritorii este una alarmantă.

„Conform Ordinului nr.1474, semnat astăzi de către ministrul Anatolie Topală, organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ) vor emite ordine de prelungire a vacanței pentru instituțiile din teritoriul administrat, dacă fac parte din zonele în care este stabilit pragul de alertă roșu. Astfel, Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ vizate să stabilească, în perioada extinsă a vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță. La fel, în instituțiile de învățământ extrașcolar nu vor fi desfășurate activități cu prezența fizică a copiilor. Potrivit aceluiași Ordin, orele pentru zilele suplimentare de vacanță vor fi recuperate până la finele semestrului I, iar modalitatea de recuperare a conținuturilor curriculare proiectate pentru perioada dată va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ, în funcție de capacitatea instituțională, resursele didactice disponibile și regimul de activitate. Totodată, precizăm că instituțiile de învățământ care nu se află în zonele aflate sub incidența pragului de alertă roșu vor continua activitatea cu prezență fizică a elevilor de la 1 noiembrie”, anunță MEC.

Amintim că, într-o hotărâre a CNESP din data de 26 octombrie, era menționat faptul că membrii comisiei recomandă Ministerului Educației și Cercetării examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă 2021 pentru instituțiile de învățământ din localitățile unde este stabilit cod roșu de alertă epidemiologică.

Vacanța elevilor a început în data de 23 octombrie și va dura până în data de 31 octombrie.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi extraşcolar publice și private nu se desfăşoară activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice.

 

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie