Bani.md

AVEREA TOTALĂ a lui ION ŢIRIAC, publicată în revista Forbes! Ce loc deține printre cei mai bogați ai lumii

AVEREA TOTALĂ a lui ION ŢIRIAC, publicată în revista Forbes! Ce loc deține printre cei mai bogați ai lumii

Averea pe care o deține Ion Țiriac, influent om de afaceri din România și fost jucător profesionist de tenis român și jucător de hochei pe gheață, este un subiect care stârnește adesea semne de întrebare. Cea mai nouă estimare este cea făcută de Revista Forbes, care a publicat astăzi clasamentul celor mai bogați oameni ai lumii. 

Ion Ţiriac este singurul român inclus în clasamentul publicat de revista americană. Potrivit autorilor clasamentului, Ţiriac are o avere de 1,2 miliarde de dolari, care îl plasează pe locul 1.818 în lume!

Un an mai devreme, Ion Ţiriac ocupa anul trecut locul 1.867 la nivel mondial în topul Forbes, tot cu o avere de 1,2 miliarde de dolari.

Cei mai bogați oameni ai lumii,
conform averii înregistrate în 2018

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, își păstrează și în această ediție titlul de cel mai bogat am al lumii, în faţa lui Bill Gates şi Warren Buffett, însă Mark Zuckerberg a pierdut trei poziţii, iar Michael Bloomberg a câştigat două poziţii.

Averea lui Jeff Bezos, la vârsta de 55 de ani, s-a mărit cu 19 miliarde de dolari în 2018, pentru a ajunge la 131 miliarde de dolari. Creșterea îl îndepărtează de locul doi, deținut de Bill Gates, a cărui avere a urcat până la 96,5 miliarde de dolari, de la 90 miliarde dolari anul trecut.

Warren Buffett deține cea de a treia poziție în clasament cu o avere de 82,5 miliarde de dolari, în scădere cu 1,5 miliarde dolari, şi francezul Bernard Arnault, preşedintele grupului francez LVMH, cel mai bogat om din Europa.

Fondatorul reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a căzut de pe locul 5 pe locul 8, în condiţiile în care averea sa este cu aproape nouă miliarde de dolari mai mică.

Chiar dacă este cel mai bogat dintre primii 10 cei mai bogaţi oameni ai lumii, Mark Zuckerberg este devansat de mexicanul Carlos Slim, miliardarul spaniol Amancio Ortega, proprietarul Zara, şi co-fondatorul grupului american Oracle, Larry Ellison.

Michael Bloomberg, fondatorul agenţiei de informaţii financiare cu acelaşi nume şi fost primar al New York-ului, a urcat pe locul 9 în topul Forbes, de pe locul 11 anul trecut, în condiţiile în care averea sa a urcat până la 55,5 miliarde dolari, de la 50 miliarde dolari anul trecut.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000