Averile oligarhilor ruși se prăbușesc, după sancțiunile impuse de SUA

Miliardarii ruși au pierdut circa 15 miliarde de dolari în doar două zile, după sancțiunile impuse Rusiei de către SUA, scrie agenția de știri RIA, cu referire la indicele Bloomberg Billionaires.

Miliardarii ruși au pierdut circa 15 miliarde de dolari în doar două zile, după sancțiunile impuse Rusiei de către SUA, scrie agenția de știri RIA, cu referire la indicele Bloomberg Billionaires.

Bloomberg Billionaires Index (BBI) include cele mai bogate 500 de persoane din lume și este actualizat zilnic ca urmare a încheierii tranzacțiilor de schimb valutar la New York. Acum pe această listă sunt 25 de ruși, iar în ultimele 24 de ore numai unul dintre ei a înregistrat rezultate pozitive, restul de 24 au fost în scădere.

Cele mai mari pierderi le-a avut oligarhul Vladimir Potanin, a cărui avere a scăzut cu 2,28 miliarde de dolari. Directorul executiv al Lukoil PJSC, Vagit Alekperov, a rămas fără 1,37 miliarde de dolari în conturi, în timp ce Viktor Vekselberg de la Grupul Renova a pierdut 1,28 miliarde de dolari.

Vekselberg este unul dintre cei șapte miliardari ruși sancționați săptămâna trecută de către administrația Trump pentru implicarea Moscovei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA. El a luat măsuri pentru a limita expunerea averii sale din Elveția la sancțiuni.

Pe 6 aprilie, SUA au impus sancțiuni împotriva a 17 înalți oficiali ruși, precum și împotriva a șapte oameni de afaceri și companii controlate de acestea. Lista include, în special, ministrul de Interne, Vladimir Kolokoltsev, secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrușev, omul de afaceri Oleg Deripaska, Suleiman Kerimov, Shamalov Kirill, șeful "Gazprom", Alexei Miller.

Alte stiri

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane civile. Cu o declarație în acest sens a venit astăzi Ministerul Apărării al Azerbaidjanului.

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile