Bani.md

Avioanele viitorului vor fi dotate cu scaune care se vor curăța singure cu dezinfectant

Avioanele viitorului vor fi dotate cu scaune care se vor curăța singure cu dezinfectant

Scaunele avioanelor sunt privite de către unii pasageri drept focare de microbi și boli infecțioase. Acest lucru ar putea fi curând istorie, scrie Bloomberg.

O companie, Recaro Aircraft Seating GmbH, susține că este în process de dezvoltare a unui scaun dotat cu dezinfectant, care distruge aproape fiecare germen în doar câteva secunde.

Scaunele sunt dezvoltate numai pentru clasa business și fi  instalate în primele avioane în decurs de un an sau doi. Deși soluțiile antibacteriene sunt disponibile pentru suprafețe dure, Recaro încearcă să obțină același rezultat durabil pe țesături, 

De asemenea, scaunele Recaro vor fi dotate și cu un sistem de masaj, care va evita durerile de spate, pentru a face zborul cât mai plăcut. Unele scaune ar putea fi dotate cu propriul bar.

În ultimul timp, companiile aeriene se preocupă din ce în ce mai mult de sănătatea pasagerilor. Specialiștii menționează că bolile infecțioase pot fi transmise rapid dintr-un avion în altul. Un caz asemănător a avut loc în annul 2008, când pasagerii cursei Boston-Los Angeles au  contractat un virus ce s-a manifestat  prin diaree, forțând o aterizare de urgență la Chicago.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000