Bătălia anului ÎN DIRECT. Moldovenii azi își aleg președintele. Câți pariază pe Maia Sandu și câți pe Igor Dodon

Urmăriți Realitatealive.md aici!

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați în această duminică, 15 noiembrie, la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de 4 ani. Este turul II și bătălia finală se dă între candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, și candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon. Secțiile de votare sunt deschise de la ora 07.00 până la ora 21.00.

 

Pentru alegerile prezidențiale au fost constituite 2 143 de secții de votare. Dintre acestea, 139 de secții de votare sunt pentru cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții – pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni.

Poliția susține primul briefing de presă despre ordinea din țară

Trei secții de votare vor activa conform unui program special: secția din Strasbourg, Franța, care va fi deschisă între orele 07.00 și 20.00, secția din Baku, Azerbaidjan, care va activa între orele 07.00 și 18.00 și secția de votare nr. 1/442 din Budapesta, Republica Ungară, care va fi deschisă între orele 07.00 și 19.00.

Scrutinul este monitorizat de observatorii naționali și internaționali acreditați de CEC. Observatorii acreditați în primul tur își pot continua activitatea de observare și monitorizare a alegerilor și în cadrul celui de-al doilea tur. Pentru primul tur de scrutin, CEC a acreditat peste două mii  de observatori. Suplimentar pentru turul doi, CEC a mai acreditat 185 de observatori, dintre care 23 – internaționali. În cadrul secțiilor de votare deschise peste hotarele țării au fost acreditați 41 de observatori din partea organizațiilor neguvernamentale și a concurenților electorali.

Primul briefing de presă la CEC despre turul II

Persoanele care nu se vor putea deplasa fizic la secția de votare, inclusiv cei care manifestă simptome de infecții respiratorii acute, vor putea vota la locul aflării în urma depunerii unei cereri în acest sens până la ora 15.00.

Dacă votarea la locul aflării nu este posibilă, dar persoana prezintă semne de boală, va putea vota la secția de votare, având trecere prioritară la cabina de vot și contact minim cu membrii biroului electoral. După plecarea persoanei, încăperea va fi dezinfectată.

Maia Sandu, candidata PAS, va vota la ora 09:00 la secția de votare din incinta Liceului Teoretic „Petru Rareș” de pe strada Nicolae Costin 63 din capitală.

Urmăriți Realitatealive.md aici!

Igor Dodon, candidatul independent susținut de PSRM, va vota la ora 10:00, pe strada Ion Luca Caragiale 2, acolo unde se află secția de votare nr. 1/90.

Urmăriți Realitatealive.md aici!

În turul II de scrutin, alegerile vor fi declarate valabile indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare. Candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi va fi președintele ales. În cazul în care ambii candidați obțin același număr de voturi, se consideră președinte ales candidatul care a întrunit mai multe voturi în primul tur de scrutin.

Sursa: Realitatea.md

Alte stiri

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcția de Președinte a fost ales cu vot unanim dl. Stanislav Rusu, directorul Societății pe Acțiuni ”TRACOM”.

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau reutilate din transport marfar în transport pentru pasageri. De asemenea, noua lege creează condiții pentru abuzuri și evaziuni fiscale.

Ultimele ȘTIRI

Moldindconbank a lansat primul bancomat full contactless din țară!

PRIMUL BANCOMAT FULL CONTACTLESS DIN MOLDOVA

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcți...

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau r...

Victor Pușcaș: Dreptul la Internet trebuie să fie stipulat în Constituția Republicii Moldova

DREPT CONSTITUȚIONAL

17,5 milioane Euro vor fi oferite de BERD și MAIB pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii din țară

MAIB ȘI LINIA DE CREDITARE EU4BUSINESS-BERD

Vezi toate știrile