Bătălia miliardarilor. După ce George Soros a vândut toate acțiunile Tesla, Elon Musk lovește sub centură

17 Mai 2023, 06:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Mai 2023, 06:57 // Actual //  Lupu Eduard

George Soros este un investitor, filantrop și om de afaceri american. Evaluarea exactă a averii sale poate varia în funcție de fluctuațiile pieței financiare și a activelor sale, dar în 2021, Forbes estima averea lui George Soros la aproximativ 8,6 miliarde de dolari americani.

Elon Musk este un om de afaceri american cunoscut pentru fondarea și conducerea mai multor companii de succes. În septembrie 2021, averea lui Elon Musk era estimată la aproximativ 179 miliarde de dolari americani. Cei doi au intrat într-un conflict generat de o decizie de business care l-a enervat pe Elon Musk.

Săptămâna trecută, Soros Fund Management și-a vândut întreaga participație în acțiunile Tesla. Ieri, Elon Musk a lansat un tweet în care spunea: „Soros îmi amintește de Magneto”, referindu-se la antieroul Marvel care a supraviețuit Holocaustului. Răspunsul autorului de la Atlantic, Yair Rosenberg, arată că acesta știe mai multe despre Magneto și George Soros decât Elon Musk:

“George Soros este un universalist declarat care a crescut vorbind esperanto, o limbă universală care a fost menită să unească toți oamenii sub o singură limbă. Magneto este un particularist declarat care își dedică toată energia propriului popor: mutanții.

(n.n. Cu alte cuvinte) Total opuși ideologici! Ați putea spune că Soros și Magneto reprezintă răspunsurile diametral opuse pe care le-ar da evreii la (n.n. un nou) Holocaust: Ce îi va salva pe evrei de un alt genocid – o ordine universală liberală sau o încredere nemărginită în particularism? Dar atunci ar trebui să știi ceva despre oricare dintre ele…

Particularismul moral este o teorie în metaetică care vine în contradicție cu ideea că acțiunile morale pot fi determinate prin aplicarea principiilor morale universale. Acesta afirmă că nu există un set de principii morale care să poată fi aplicate fiecărei situații, ceea ce face din aceasta o idee atrăgătoare la natura cauzală a situațiilor provocatoare din punct de vedere moral. Se spune că judecățile morale sunt determinate de factori relevanți cu luarea în considerare a unui anumit context. Un particularist moral, de exemplu, ar argumenta că omuciderea nu poate fi considerată ca fiind greșită din punct de vedere moral până când nu sunt cunoscute toate faptele relevante din punct de vedere moral.

Cine este Magneto, cu care a fost comparat George Soros

Magneto este un personaj fictiv din benzile desenate Marvel. El a apărut pentru prima dată în 1963 în numărul 1 al revistei „X-Men”. Magneto este un mutant cu abilități magnetice puternice, ceea ce îl face capabil să manipuleze metalele și să genereze câmpuri magnetice. El este adesea prezentat ca fiind unul dintre cei mai puternici și periculoși adversari ai echipei X-Men.

Numele real al lui Magneto este Erik Lehnsherr, iar povestea lui de origine dezvăluie că a supraviețuit Holocaustului și a trăit o viață dificilă ca supraviețuitor al războiului. Experiențele sale și convingerile lui că mutanții sunt superiori oamenilor obișnuiți l-au determinat să devină un luptător pentru drepturile mutanților.

Magneto este adesea prezentat ca un personaj cu nuanțe morale complexe. El a fost atât un aliat, cât și un inamic al echipei X-Men de-a lungul anilor. În unele versiuni ale poveștii, Magneto dorește să domine lumea și să înlocuiască oamenii obișnuiți cu mutanți, în timp ce în altele luptă pentru drepturile și supraviețuirea comunității mutante. El a devenit unul dintre cei mai recunoscuți și iconici antagoniști din universul Marvel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 07:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 07:58 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va întâlni marţi la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în timp ce republicanii blochează un important pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă din Congres, citată de AFP.

„Speaker-ul Johnson se va întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, marţi, la Capitoliu”, a afirmat sursa, într-un moment în care membrii republicani ai Congresului cer concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite în schimbul votului lor pentru adoptarea unui pachet de ajutor.

Preşedintele Joe Biden, îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a făcut cunoscut duminică purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.
„În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău