BCE ajută creditorii din zona euro să facă față pandemiei

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat joi că va acorda creditorilor din zona euro o degrevare în valoare de 73 de miliarde de euro de la o cerință cheie de capital, pentru a le ajuta să acorde în continuare împrumuturi, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat joi că va acorda creditorilor din zona euro o degrevare în valoare de 73 de miliarde de euro de la o cerință cheie de capital, pentru a le ajuta să acorde în continuare împrumuturi, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Celor 115 de bănci supervizate direct de BCE li se va permite până în iunie 2021 să excludă o parte din expunerea lor la băncile centrale, inclusiv depozitele, din calcularea ratei de îndatorare (leverage ratio).

Excluderea va majora rata totală de îndatorare de 5,36% cu aproximativ 0,3 puncte procentuale, echivalentul a aproximativ 73 miliarde de euro, conform celor mai recente date disponibile, de la finalul lunii martie, a informat BCE. 

“Situația provocată de pandemie a afectat semnificativ și profund toate economiile din zona euro, fiind necesară o politică monetară ultra-relaxată, care necesită o funcționare fără probleme a canalelor de transmisie de către bănci”, se precizează într-un comunicat al instituției cu sediul la Frankfurt.

Rata de îndatorare, care impune băncilor să dețină capital în valoare de 3% din expunerea lor totală, devine obligatorie din iulie, dar băncile trebuie deja să o publice.

Alte stiri

O nouă rundă de privatizări. Ce obiecte sunt licitate și care este termenul limită de depunere a cererilor

Agenția Proprietății Publice anunță pentru perioada 25 septembrie - 13 noiembrie 2020, desfășurarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat.

Moldova Business Week-2020 va fi organizată în Chișinău, în noiembrie

Evenimentul Moldova Business Week-2020 va fi organizat în Chișinău în ultima decadă a lunii noiembrie.

BRAND DE LUX: Gucci

Gucci este al doilea cel mai valoros brand din lume din industria de lux.

Covifor – medicamentul contra coronavirus este adus de Dita EstFarm în RM

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, care a fost aprobat de UE și SUA, pentru tratarea coronavirusului a ajuns astăzi în Republica Moldova, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile